Domačini pripravili sprejem za zlatega Miho Kavčiča

Del zlate generacije je tudi Miha Kavčič iz Vitana pri Kogu, kateremu so domači, sorodniki, vaščani, gasilci, ... v ponedeljek v domači vasi pripravili sprejem

Prlekija-on.net, torek, 31. julij 2018 ob 11:05
Sprejem za Miho Kavčiča

Sprejem za Miho Kavčiča

Prlekijo je ponovno zajela rokometna evforija, predvsem ormoški del, kjer je rokomet doma že od nekdaj. Po lanskem uspehu članske rokometne reprezentance, ko je bronasta medalja s svetovnega prvenstva šla tudi v Prlekijo, so tokrat za velik in zgodovinski uspeh poskrbeli mladi rokometaši na čelu z najobetavnejšo ormoško generacijo, ki so v Celju osvojili naslov evropskega prvaka. Del te generacije je tudi Miha Kavčič iz Vitana pri Kogu, kateremu so domači, sorodniki, vaščani, gasilci, ... v ponedeljek, 30. julija, v domači vasi pripravili sprejem.

Rokometašem so sprejem že prej pripravili pred Magistratom v Ljubljani, po vrnitvi v domače okolje pa je nekatere čakalo še presenečenje in domači sprejem.

Tako so ga doma pričakali številni vaščani, ki so mu izrekli dobrodošlico ter čestitke za velik uspeh. Domači gasilci PGD Miklavž pri Ormožu so ga do hiše pospremili z vodno zaveso, nakar je Miha padel v objem najprej družini in svojemu dekletu, nato pa še vsem zbranim. Velik uspeh so nato vsi skupaj proslavili s pijačo in jedačo, manjkala ni niti torta ter glas harmonike.

Miha je krožni napadalec, ki je dosedanjo kariero odigral v domačem RK Jeruzalem Ormož, junija pa je podpisal pogodbo z Gorenjem iz Velenja, kar mu ponuja odlično odskočno desko v nadaljevanju kariere. Mladi krožni napadalec, letnik 1998, je sicer za Ormož odigral v vseh mlajših selekcijah, že kot kadet pa je debitiral v članski ekipi. S soigralci se je v minuli sezoni prebil na finalni turnir pokalnega tekmovanja, ki je potekal v Ljutomeru in kjer so osvojili bron, v državnem prvenstvu pa so končali na osmem mestu. Skupno je odigral 31 tekem na katerih je dosegel 93 golov.

Miha je bil član tudi kadetske reprezentance, ki je leta 2015 na olimpijskem festivalu mladih v Tbilisiju v Gruziji osvojila srebrno medaljo, letos pa je bil pomemben člen zlate mladinske reprezentance.

Sprejem za vse ormoške rokometaše in njihovega trenerja pripravljajo v sredo, 1. avgusta, ob 18. uri v ormoškem gradu. Poleg Mihe so to še Tilen Kosi (kapetan), Dominik Ozmec, Gašper Horvat in Tinček Hebar ter selektor Saša Prapotnik.



Več v Družabno