Vabilo na zaključni koncert

Zaključni koncert udeležencev poletne šole v Mali Nedelji

Prlekija-on.net, četrtek, 19. avgust 2010 ob 10:24
Vabilo na zaključni koncert

Vabilo na zaključni koncert

Letos je Parnas d.o.o. iz Domžal organiziral mednarodno poletno šolo v čudovitem naravnem okolju v Mali Nedelji. Poletna šola, ki jo organiziramo v zasebnem podjetju PARNAS, d.o.o. iz Domžal (kjer smo kot zasebna glasbena šola z oddelki glasbenih uric za predšolske otroke ter violončela, klavirja, violine klaviatur in flavte, izdali tudi nekaj publikacij in učbenikov za glasbene šole), je namenjena mladim in nadarjenim violončelistom in je organizirana kot rezultat našega dosedanjega uspešnega dela štirinajstih poletnih šol.

Potekale so v Prelogu pri Domžalah, Kranju, Škofji Loki, Radovljici, Domžalah, Ljutomeru, Novem mestu, Slovenskih Konjicah, Slovenj Gradcu in na Ptuju. Doslej se je poletne šole udeležilo že 213 mladih (nekateri tudi večkrat) pretežno iz Slovenije, pa tudi iz Hrvaške, Francije, Italije, Japonske, Koreje in Švice. Letošnja poletna šola za violončelo  je namenjena učencem nižje in srednje  stopnje, in se je udeležuje 12 slušateljev iz Slovenije in Italije. 

Delo s slušatelji Parnasove poletne šole poteka individualno, pa tudi skupinsko, slušatelji pa spremljajo tudi študijske ure ostalih udeležencev. Študijske ure lahko (po predhodni prijavi) spremljajo tudi učitelji in drugi zainteresirani. Poletna šola je realizirana kot oblika tabora in poteka vse dni od jutra do večera; za udeležence pa je v času poletne šole poskrbljeno za nastanitev in prehrano. Poskrbljeno je za prijateljsko in visoko ustvarjalno vzdušje, ki Parnasovim poletnim šolam daje še posebno težo.

Zaključni koncert udeležencev poletne šole bo v nedeljo, 22. avgusta 2010 ob 11.00 uri v Kulturnem domu v Mali Nedelji.

Na njem pa se bodo predstavili slušatelji poletne šole in sicer kot solisti pa tudi v komornih skupinah.

Vabljeni!


Več v Kultura in izobraževanje