Na DOSOR-jevi Vetrnici prepevala Primurčica

Seniorkam in seniorjem pravi koncert »za dušo in srce«

Filip Matko Ficko, torek, 7. avgust 2018 ob 12:04
Poletna noč pod DOSOR-jevo vetrnico

Poletna noč pod DOSOR-jevo vetrnico

V okviru letošnje »DOSOR-jeve Vetrnice« na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je po nastopih Helene BlagneLada Leskovarja in Štajerskih fakinov 6. avgusta zvečer nastopila mlada pevka Špela Novak - Primurčica.

V Prekmurje, k fantu v Ivance, je ljubezen »ponesla« mladenko Špelo Novak s Primorskega, z Ledine nad Idrijo. Že od rosnih let je rada prepevala, z dedkom kot deklica izredno rada poslušala pesmi Slovenske popevke ter se v Idriji lotila klasičnega solo petja. Nato je petje študirala še tri leta pri Darji Švajger. Zadnji dve leti pa jo lahko srečujemo v Prekmurju, kajti kot Primurčica (ime njenega s.p.) uči petja mlajše generacije v zasebni glasbeni šoli Muziklub v Lenartu v Slovenskih goricah oziroma v njeni podružnici v Murski Soboti. Lahko pa smo ob tem zasledili, da je Muziklub trenutno druga največja zasebna glasbena šola na Štajerskem.

Večina pesmi na koncertu, ki sta ga povezovali Leja Sabotin in Teja Smodiš, je bila prav z repertoarja teh festivalov ter seniorkam in seniorjem pravi koncert »za dušo in srce«, če pri tem navedemo samo dva naslova: »Med iskrenimi ljudmi« in »Poletna noč«. Slednja je bila še posebno dobrodošla, ker je prireditev na DOSOR-jevem dvorišču potekala zvečer. In ob zaključku koncerta je gostja prejela tradicionalno DOSOR-jevo vetrnico ter spominsko darilce. Napovedan pa je bil tudi že naslednji nastop in sicer, da pride 20. avgusta zvečer na DOSOR-jev poletni oder stand up komik Sašo Stare.



Več v Kultura in izobraževanje