Ženski, stari 80 in 89 let, umrli zaradi zadušitve z ogljikovim monoksidom

Obe so gasilci našli ležeči v različnih posteljah

Prlekija-on.net, petek, 10. avgust 2018 ob 17:10
Policija

Policija

V četrtek, 9. avgusta, ob 8.15, je v Srednjem Gasteraju zagorela stanovanjska hiša. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in gasilci, ki so požar pogasili. V požaru sta umrli dve ženski, stari 80 in 89 let. Obe so gasilci našli ležeči v različnih posteljah.

Že v četrtek so mariborski kriminalisti želeli pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, opraviti ogled kraja požara, vendar tega zaradi previsokih temperatur, ki so bile posledica požara, niso mogli. Ogled so prekinili in so ga kriminalisti nadaljevali v petek zjutraj.

Z ogledom kraja požara so kriminalisti tujo krivdo kot vzrok za požar izključili, točen vzrok za požar pa bodo lahko ugotovili šele s
kriminalistično-tehničnimi analizami, ki jih bodo opravili v Nacionalno  tehničnem laboratoriju, kamor so poslali zavarovane sledi.

Opravljeni sta bili tudi obdukciji obeh pokojnih, ki sta pokazali, da sta obe umrli zaradi zadušitve z ogljikovim monoksidom, telesnih poškodb pa na truplih ni bilo.

Policisti bodo o svojih ugotovitvah in o ugotovitvah izvedencev s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25