Na Prleški gibanici 2018 tudi Kulinarični pohod po občini Križevci

Tudi razpisa za najboljšo prleško gibanico in fotografijo o Prlekiji sta že odprta

Prlekija-on.net, sreda, 15. avgust 2018 ob 22:56
Prleška gibanica 2018

Prleška gibanica 2018

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH bo 1. septembra 2018 že petič zapored organiziralo prireditev Prleška gibanica. Kot je znano, gre za turistično - gastronomsko prireditev, katere rdeča nit je prav tradicionalna sladica, prleška gibanica.

Razpis za ocenjevanje prleških gibanic in razpis za najboljšo fotografijo na temo Prlekija zopet vabita, da aktivno sodelujete na ocenjevanju. Tudi letos bo strokovna komisija ocenjevala prleške gibanice v dveh kategorijah: tržni ponudniki in ljubitelji prleške gibanice, pripravila se bo tudi atraktivna razstava prleških gibanic, ki bodo na ocenjevanju.

Poleg stojnic, ki se bodo od dobrot in prleških izdelkov šibile od 14. ure dalje, kulturnega in zabavnega programa ter organiziranih športnih aktivnosti v Parku doživetij, pa se letos obeta zanimiva novost, Kulinarični pohod po občini Križevci. Ob 10.00 bodo pohodniki krenili na pot, zbirna točka je Vaško jedro v Križevcih, poleg Eko hostla. Pot jih bo vodila skozi Ključarovce v Logarovce in Gajševce ter skozi Borece nazaj do začetne točke. Pohodniki bodo tako lahko dobrote, ki jih bodo poskusili na pohodu, kupili tudi na stojnicah. Sicer pa bo na pohodu kar nekaj postojank, kjer bodo obiskovalci lahko poskusili kar nekaj dobrot, ki jih ponuja Prlekija.

Prireditev bo obiskala tudi Vinska kraljica Slovenije 2018 Katarina Pungračič, ki že komaj čaka, da poskusi pravo prleško gibanico in uživa v družbi dobrih ljudi na prireditvi. Seveda bo obiskala vse stojnice, tudi vinarje, z veseljem pa bo stisnila roke zmagovalcem ocenjevanja prleških gibanic, ki jih bodo razglasili okoli 18. ure.

V času pred prireditvijo društvo KELIH skrbi za promocijo dogodka na različne načine, v nedeljo, 26.8.2018, pa bodo v AGRINI kuhinji na sejmu AGRA v Gornji Radgoni že tudi tradicionalno pekli prleško gibanico in vabili obiskovalce na prireditev na prvi septembrski dan.

Prijazno vabljeni, okusno, zabavno, sončno in nasmejano bo 1. septembra na Prleški gibanici 2018 v Križevcih pri Ljutomeru!

Dodatne informacije v zvezi z ocenjevanjem dobite na tel. št. 041 357 520 (mag. Tjaša Kos) ali vprašanje pošljite na mail: prleska.gibanica1@gmail.com.



Več v Družabno