BICA BEND razveselil bice in dedije DOSOR-ja

Enkratno navdušujoč nastop Korošic na poletnem odru

Filip Matko Ficko, petek, 24. avgust 2018 ob 09:47
BICA BEND na poletnem odru

BICA BEND na poletnem odru

Na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je na povabilo prostovoljcev tega doma v četrtek, 23. avgusta popoldne, nastopila vokalno - instrumentalna skupina BICA BEND, ki deluje v okviru Društva invalidov Dravograd že peto leto. Gre za skupino babic (bic), ki po njihovem štejejo skupaj 590 let in so težke 630 kilogramov. Jih je skupno devet, a v Radencih je nastopila njih sedmerica.

OlgaIrenaErikaHildaVidaDanica in Vincencija so nekaj po 16. uri za uvod zapele svojo himno in šele za tem jih je lahko pozdravila ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju Marija Erveš. Z aplavzom so nastopajočo skupino seniork pozdravili stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, ki so se zbrali na domski terasi ter poleg njih zunanji obiskovalci tega doma, a veliko stanovalk in stanovalcev je nastop spremljajo kar z domskih balkonov.

Članice BICA BENDA ohranjajo domače in ljudske pesmi ter jih zaigrajo in zapojo na nekoliko svoj način, kajti nekatera besedila znanih ljudskih pesmi »dopolni« njihova vodja (igra tudi harmoniko) Irena Torej, ki te verze »kuje« tedaj, ko ne more spati. Vsekakor pa pri poslušalstvu spodbudijo življenjski optimizem ter pozitivno nostalgijo. To so potrdile tudi na tokratnem enkratnem navdušujočem nastopu, ki bi vsekakor imenitno sodil v sam sklop prireditev poletne »DOSOR-jeve Vetrnice«, saj so bili stanovalke in stanovalci nad njihovo pevsko predstavitvijo nadvse navdušeni.

So se pa članice BICA BENDA v naprej pripravile za tokratni nastop, kajti prinesle so s seboj darilo DOSOR-ju: knjigo »Dravograd«, ki jo poklanja župan te koroške občine, same pa so pripravile sedmerico pisanih balonov z izpisano številko 10, kajti vedo, da DOSOR letos praznuje desetletnico obstoja. Za nastop se je zahvalila ambasadorka prostovoljstva Marija Erveš ter nastopajočim članicam BICA BENDA izročila DOSOR-jevo darilce.



Več v Družabno