Čez stari ptujski most ponovno stekel promet

Gradbena dela so bila zaključena dober mesec pred pogodbenim rokom

Prlekija-on.net, sobota, 25. avgust 2018 ob 07:33
Odprtje starega mostu na Ptuju

Odprtje starega mostu na Ptuju

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je z županom Mestne občine Ptuj Miranom Senčarjem v petek, 24. avgusta, sprostil promet na odseku med Ormoško in Zagrebško ulico na Ptuju. Na tem odseku sta bila temeljito obnovljena dva mostova.

Ministrstvo je v dobrem letu izvedlo temeljito obnovo mostov čez Dravo in Studenčnico, ki sta bila že v zelo slabem stanju, in hkrati obnovilo tudi odsek ceste med mostovoma. Gradbena dela so bila zaključena dober mesec pred pogodbenim rokom. Minister Gašperšič in župan Mestne občine Ptuj sta se sprehodila čez prenovljen ptujski most čez Dravo, nato so predstavniki DRSI-jevega koncesionarja za to območje cest odstranili delavne zapornice in promet je stekel na veselje številnih gledalcev in voznikov.

Vrednost del, ki so bila končana en mesec pred pogodbenim rokom, je 4,5 milijona evrov. Med drugim so obsegala zamenjavo mostnih dilatacij in ležišč, obnovo pločnikov in ograje na mostu ter obnovo odseka ceste med mostovoma čez Dravo in Studenčnico. S prenovo se je podaljšala življenjska doba obeh objektov. Z rekonstrukcijo mostu se bo tudi izboljšala prometna varnost tako za vozila kot za pešce in kolesarje.

Avgusta je Direkcija RS za infrastrukturo zaključila ureditev krožnih križišč na Mariborski cesti, na Ormoški cesti za mostom pa je bilo urejeno začasno krožišče. V teku je priprava projektne dokumentacije za izgradnjo fiksnega krožišča. V letošnjem letu bo izvedena tudi preplastitev treh delov odseka Spuhlja-Zavrč v vrednosti 1,75 milijona evrov, dela bodo predvidoma zaključena do konca leta 2019. V načrtu za leto 2019 je ureditev nevarnega odseka na cesti Maribor-Vurberk-Ptuj v vrednosti 1,4 milijona evrov in rekonstrukcija ceste Ptuj-Spuhlja v vrednosti 4,7 milijona evrov. Po letu 2019 pa je predvidena tudi gradnja mostu čez Grajeno na Ptuju, ocenjena investicijska vrednost projekta je 542 tisoč evrov.

Lani je bilo v Mestni občini Ptuj izvedenih za 470 tisoč evrov rednih vzdrževalnih del na glavnih in regionalnih cestah.



Več v Gospodarstvo