Lepo se je družiti in klepetati s sovrstniki

Ob kulinaričnih dobrotah je na dvorišču radgonskega DSO teklo pivo

Prlekija-on.net, nedelja, 26. avgust 2018 ob 09:04

Podobno kot pogosto, zlasti v poletnem času, so se ob izteku avgusta, ob lepem poletnem popoldnevu, na prijetno osenčenem dvorišču Doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona zbrali stanovalci doma, njihovi svojci, prostovoljci in zaposleni. Skupaj so ugotovili, da se je lepo družiti in klepetati s sovrstniki in svojimi bližnjimi. Zato so z veseljem klepetali, obujali spomine, se nasmejali, seveda tudi uživali ob dobri hrani iz domske kuhinje ter osvežilnem točenem pivu. Bil je to že drugi poletni piknik, ki je spet minul v nadvse prijetni atmosferi.

Že na samem začetku je direktor doma, mag. Marjan Žula pozdravil vse prisotne in povedal, da je to letošnji drugi poletni piknik in sodi v okvir desete obletnice DSO-GR d.o.o., ki jo bodo zaznamovale še razne druge prireditve in dogodki. Med drugim je že naslednji dan sledila tudi postavitev klopotca, ki ga je v sklopu delovne terapije izdelal stanovalec Janez Vrbnjak, skupaj s stanovalcem Petrom Kreftom. V mesecu septembru pa bo potekala tradicionalna likovna kolonija v sodelovanju z radgonskim likovnim društvom, postavitev jesenske skulpture, ki jo vsako leto pripravijo skupaj z otroci iz Vrtca Manka Golarja, prej sta na sporedu še trgatvi v DSO in v omenjenem vrtcu ter nekaj drugih aktivnosti.

Prisotne je pozdravil tudi župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, ki je med drugim povedal, da lokalna skupnost še naprej intenzivno podpira prizadevanja DSO ter se je v prijetnem klepetu s stanovalci zadržal med nami še lep čas. Skupno druženje je popestrila še Mira Korošec s svojo harmoniko. "Tako smo skupaj tudi zapeli ter zaplesali in na koncu ugotovili, da je dan ob tako sproščenem vzdušju vse prehitro minil. Vsekakor pa se vsi skupaj že veselimo naslednjega piknika, ko bo po domskem dvorišču zadišalo po pečenih kostanjih in sladkem moštu", je povedala Eva Žula, strokovna vodja DSO Gornja Radgona.



Več v Družabno