Poskusili so 101 vrsto piva

Ob »radgonski« pivovarni Bevog je potekala pivovarsko-glasbena poslastica, 5. The Who cares for beer festival

Prlekija-on.net, torek, 28. avgust 2018 ob 08:53
5. The Who cares for beer festival

5. The Who cares for beer festival

Čeprav jim je minulo soboto, tako podnevi kot ponoči, nekoliko ponagajalo vreme, saj je pogosto deževalo, so stotine, če ne tisoči ljubiteljev piva iz Avstrije in Slovenije ter številnih evropskih držav in iz ZDA, doživeli nepozaben dogodek. V Laafeldu (Potrni) pri avstrijski Radgoni, kjer že peto leto varijo pivo v povovarni Bevog, ki je v lasti Slovenca Vasje Golarja iz Gornje Radgone, je namreč potekal veliki mednarodni, 5. The Who cares for beer festival (Komu mar za pivo-festival). Na tokratnem glasbeno-pivovarskem festivalu, ki bo mnogim ostal v lepem spominu, nekaterim tudi s hudim mačkom, je s svojim vrhunskim craft pivom (101 vrsta) nastopilo kar 22 craft pivovarjev iz 14 držav, in sicer: Avstrija (Alefried, Blakstoc, Bevog, Mittermilch), Rusija (Bakunin), Slovenija (Barut iz Kamnika, Pelicon iz Ajdoviščine), Ukrajina (Brewdog. Harbour, Wild beer), Belgija (Brasserie del la Senne), Nizozemska (De Molen, Kees, Oedipus), Srbija (Dogma), Nemčija (Frau Gruber), Španija (Garage beer), Madžarska (Monyo), Irska (O'Hara's), Estonija (Pöhjala), Nemčija - ZDA (Stone), Danska (To QI).

Seveda zraven ni manjkalo niti ustreznih in izbranih kulinaričnih dobrot, za katere so poskrbeli različni ponudniki ulične prehrane. Na svoje so prišli tudi najmlajši, ki so uživali v otroških delavnicah in tetoviranju, sploh pa so se lahko sproščeno igrali v organiziranem otroškem kotičku. Zaniteresirani so lahko spremljali razne ulične performanse, zraven je potekala tudi posebna "pivovarska" konferenca, na kateri so najboljši evropski mikropivovarji predstavili svoje zgodbe o uspehu ter seveda tudi svoja najboljša piva. Med poskušanjem različnih vrst piva so obiskovalci, večinoma so bili mlajši ljudje, niso manjkali niti starejši, prisluhnili tudi številnim glasbenim skupinam. Bendi, ki so nastopili, in izvajalci performansov so bili: Jinho Jinza, Dej še'n Litro, Star Time Playboys, Green Victoria, Fabrizio & Domenico Canale in Jackflash show.

Za še bolj sproščeno in zabavno vzdušje, kot je že tako ali tako bilo, je poskrbela dvanajstčlanska zasedba Dej še'n Litro iz Divače, ki svojo zvrst imenuje - glasba s poreklom. Za glasbo med koncerti bendov pa je skrbel DJ GT Oblivious, ki je predvsem avstrijske goste seznanjal z najboljšimi skladbami "jugoslovanskega novega vala". Za razliko od nekaterih drugih organizatorjev prireditev konec minulega tedna Bevogovega festivala slabo vreme ni prav nič motilo, saj se je nanj pripravil z velikim šotorom in ostalimi pokritimi prizorišči. Festival pa je bil samo potrditev uspešnosti Vasje Golarja in njegove pivovarne Bevog (žal ta namesto na slovenski strani reke Mure, deluje v sosednji Avstriji), ki je s festivalom nekako obeležila svoj 5. rojstni dan.

Kakorkoli že, množice obiskovalcev - pivoljubov je lahko poskusilo kar 101 vrsto piva, različnih okusov in moči, ki je znašala med 3,00 % (Ginger for my honen iz Blakstoca in Summer Snow iz Baurt BB) oz. 3,50 % (The lazy day iz Blakstoca, Lolita iz Bevoga in Slomo iz Oedipusa) ter 12,3 % (Hagger 0318 iz Bevoga) oz. 22,1 % (Bommen & Granaten iz De Milna) alkoholne stopnje.



Več v Družabno