Srečali so se gasilski veterani Gasilskih zvez Križevci in Ljutomer

Srečanja v vaškem jedru se je udeležilo več kot 300 oseb

Prlekija-on.net, sobota, 1. september 2018 ob 19:49
Srečanje gasilskih veteranov GZ Križevci in Ljutomer

Srečanje gasilskih veteranov GZ Križevci in Ljutomer

Kot uvod v praznovanje 20. občinskega praznika Občine Križevci, je v petek, 31. avgusta, potekalo srečanje gasilskih veteranov Gasilske zveze Križevci in Gasilske zveze Ljutomer. To tradicionalno prireditev, ki jo izmenjaje vsakih pet let gosti ena izmed občin, je priložnost, da se srečajo gasilci veterani in izmenjajo nekaj besed, se družijo, plešejo in na prijeten način preživijo petkov popoldan. Srečanja v vaškem jedru se je udeležilo več kot 300 oseb.

Uvodoma je zbrane nagovoril častni predsednik PGD Logarovci Jožef Babič, ki je pozdravil vse zbrane. V čast mu je bilo, da so se prireditve udeležili podpredsednik GZ Slovenije in predsednik gasilskega regijskega sveta za Pomurje ter častni poveljnik GZ Križevci Milan Antolin, predsednik komisije za veterane Franc Šinko, župan Občine Križevci mag. Branko Belec, predsednik GZ Križevci Denis Čuk, poveljnik GZ Križevci Miran Ros, častni poveljnik GZ Križevci Dragotin Rakuša, poveljnik GZ Ljutomer Andrej Trstenjak, častni poveljnik GZ Ljutomer Stanko Hunjadi ter predsednik komisije za veterane GZ Ljutomer Milan Hunjadi.

Organizacijo prireditve je prevzelo PGD Logarovci, katerega člani so poskrbeli za program srečanja, ki ga je vodila Manca Sušec. V goste so povabili KUD Muziko Križevci, Ajdo in Laro Weis, Žano Horvat, Žana Bogdana ter KUD Vučja vas, ki so poskrbeli za glasbeni program.

Spodbudne besede govornikov so dokaz, da je tradicija gasilstva v križevski občini dolga in kar 12 prostovoljnih gasilskih društev, ki sestavljajo GZ Križevci skrbi, da se ohranja, v vrste gasilcev pa se z veseljem vključuje tudi mlajša populacija.



Več v Družabno