Na festivalu metalske glasbe popolnoma »zažagali«

S skoraj petsto obiskovalci Breka Fest postaja vedno bolj razpoznaven festival metalske glasbe v Sloveniji

Prlekija-on.net, petek, 7. september 2018 ob 20:20
Koncert skupine Gutalax

Koncert skupine Gutalax

Člani Društva alternativne mladine Bistrica so minuli vikend, med 31. avgustom in 1. septembrom, organizirali Breka Fest XI, ki je letos potekal v duhu »grinda«. V Kantini pri reki Muri so številčni obiskovalci lahko prisluhnili kar štirinajstim glasbenim skupinam iz celotne Evrope.

Velika množica obiskovalcev iz različnih držav se je letos zbrala na idilični lokaciji pri reki Muri, kjer je uživala v pestrem izboru glasbenih skupin. Organizatorji Breka Fest-a, ki se je tokrat odvijal že enajstič po vrsti, želijo približati glasbene žanre vsem generacijam. Člani Društva alternativne mladine Bistrica (DAMB) so z velikimi imeni »underground« scene privabili mnoge ljubitelje t.i. žaganja. Na dvodnevnem festivalu so nastopile skupine: GutalaxPigs ParlamentLast HopeBaneNBF,KAOZMINCING FURY and G. C. o. Q. D.Spineless FuckersDecageCult of the True LightAshineGemištGlistain Smrt.

»V Sloveniji imamo veliko festivalov, a kje drugje za dvodnevno festivalsko karto s tako zanimivimi skupinami, z zastonj hrano in šotoriščem ne plačate niti dvajset evrov?« je navdušena Tina Babič, obiskovalka festivala.

Organizatorji so poskrbeli za izjemno vzdušje ter poleg koncertov organizirali ogled glasbenega dokumentarca Slave To The Grind (Kanada, 2018) ter celodnevno ponudbo hrane in pijače.

»Breka Fest je zelo lep festival, z domačo atmosfero in odlično mešanico glasbenih zvrsti. V nastopu smo res uživali!,« je sporočil Maty, pevec skupine Gutalax.

Festival so pohvalili tudi člani drugih skupin, ki so nastopile. Povpraševanje za nastop na Breki je iz leta v leto večje, prav tako tudi število obiskovalcev.

»Ideja o festivalu se je rodila s prvim koncertom, ki smo ga organizirali leta 2008. Zatišje na glasbeni sceni smo želeli prekiniti in tako smo pljunili v roke ter v Pomurje pripeljali metalske skupine. Ljudje so bili navdušeni, mi pa prav tako,« je sporočil Andrej Prša, predsednik društva DAMB.

Da so mladi v društvu resnično aktivni, se odraža v bogatem naboru predavanj, športnih prireditev in ostalih dejavnosti na področju kulture, umetnosti in izobraževanja. Pohvalijo se lahko z več kot 20 dogodki letno, vsi pa temeljijo na prostovoljstvu.

»Mladi iz okolice smo zelo povezani med seboj ter z reko Muro. Vse dogodke opravljamo s srcem in spoštovanjem tako do ljudi kakor do narave. Tako osveščamo lokalno prebivalstvo tudi o pomenu naravnega okolja. Morda zato tako dobro sodelujemo tudi z Občino. Kljub nekaterim kritikam, ki jih najdemo povsod, pa sprejemamo pohvale in čestitke, kar nam daje motivacijo in je resnično nagrada zase,« nam je sporočil Lovro Pesjak, podpredsednik društva DAMB.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno