Začenja se novo šolsko leto

V občini Ljutomer v letu 2010/2011 gre v osnovne šole in glasbeno šolo skupaj 1.162 otrok

Prlekija-on.net, torek, 31. avgust 2010 ob 17:25
Šolarji na cestah

Šolarji na cestah

Danes se začenja novo šolsko leto, ko bodo za šolske klopi prvič ali ponovno sedli šolarji. S tem bo tudi na cestah potrebna večja pazljivost voznikov in ostalih udeležencev prometa. Tako bo tudi policija prve tedne poostreno nadzirala promet v okolici šol. V občini Ljutomer v vrtce vstopa 497 otrok, v šole in glasbeno šolo  1.162 otrok, v srednjo šolo pa 735 dijakov.

Nagovor župana občine Ljutomer Franca Jurša pred začetkom šolskega leta

Občina Ljutomer ima 4 osnovne šole z enotami vrtca, glasbeno šolo, vrtec in srednjo šolo. V novo šolsko leto 2010/2011 je vključenih naslednje število otrok:
  • v osnovne šole in glasbeno šolo skupaj 1.162 otrok
  • v vrtce skupaj 497 otrok in
  • v srednjo šolo 735 dijakov. 
Brezskrbni počitniški dnevi se iztekajo in za nekatere se prvič, za druge pa ponovno odpirajo vrata vrtcev, osnovnih in srednjih šol.

Pred najmlajšimi,  učenci in dijaki je leto pridobivanja novih znanj in izkušenj ter leto polno izzivov in različnih priložnosti. Srečanja s sošolci in prijatelji se gotovo veselite, srečali pa boste tudi dosedanje in nove vzgojiteljice, učitelje, profesorje ter druge zaposlene v vrtcih in šolah.

Vsem učencem želim, da bo počutje v šolskih klopeh prijetno in znanje na koncu leta čim večje. Z vami se bomo veselili vseh dosežkov med letom in ponosni bomo na vse dobre rezultate, ki jih boste nanizali do konca šolskega leta.

Za varnost otrok smo odgovorni odrasli.  Občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu  je sprejel  ukrepe in aktivnosti, ki se izvajajo ob začetku šolskega leta in so tradicionalno preventivnega značaja:
  • pregledi in urejanje varnih šolskih poti,
  • pregledi in popravki načrtov varnih šolskih poti,
  • sestanki s straši in učitelji,
  • izdaja vzgojno-preventivnih gradiv,
  • zagotavljanje rumenih rutic za prvo in drugo-šolčke,
  • zagotavljanje kresničk,
  • organizacija in izvajanje varovanja otrok na šolskih poteh.
Predšolski otroci, osnovnošolci in dijaki, želim vam, da bo vaša pot v vrtec ali šolo čim bolj varna. Tudi sami morate poskrbeti za to, da boste bolje videni, zato preverite vsak dan, če je na vaših oblačilih in torbah dovolj odsevnikov, da vas bomo šoferji pravočasno opazili.

Posebna pozornost velja tistim najmlajšim, ki naj bodo posebej opremljeni z ruticami in odsevnimi telesi, saj je njihov korak še bolj neizkušen.

Vse udeležence v prometu prosim, da v prvih šolskih dneh posebej pozorno spremljajo korake otrok s šolskimi torbami na ramah in upočasnijo ter prilagodijo vožnjo v bližini šol in vrtcev.

Prvi šolski dan naj bo praznik za otroka in družino prvošolca, saj je šolanje in izobrazba velika vrednota. Želim, da bo novo šolsko leto 2010/2011, leto dobrega znanja in varnih korakov.
Po novo znanje z varnimi koraki.

Franc JURŠA
ŽUPAN


Več v Najmlajši