Ob 22. občinskem prazniku podelili veliko zahvalno listino, nagrado in priznanje

V Motvarjevcih so obeležili 22. praznik Občine Moravske Toplice

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. september 2018 ob 16:22
22. občinski praznik Občine Moravske Toplice

22. občinski praznik Občine Moravske Toplice

V soboto, 8. septembra, so v Motvarjevcih obeležili 22. praznik Občine Moravske Toplice. Praznovanje se je začelo s položitvijo temeljnega kamna za izgradnjo garderob Športnega društva Motvarjevci. Občina Moravske Toplice bo ob sodelovanju s Krajevno skupnostjo Motvarjevci in s pomočjo sredstev Fundacije za šport do konca leta 2018 izvedla 1. fazo izgradnje garderob ŠD Motvarjevci v višini 75.000,00 EUR.

Sledila je svečana seja Občinskega sveta Občine Moravske Toplice z osrednjo prireditvijo v šotoru pri igrišču v Motvarjevcih, ki jo je vodil podžupan Dušan Grof. Na svečani seji so bile podeljene velika zahvalna listina, nagrada in priznanje.

Veliko zahvalno listino je prejel Branko Recek za dolgoletno delo na področju športne organiziranosti, uveljavljanje športa v občini, regiji in širše ter povezovanja porabskih Slovencev z matičnim narodom. Nagrado je prejela Župnijska Karitas Bogojina za razdajanje drugim, pomoči potrebnim ljudem, priznanje pa je prejel Bojan Šušlek iz Pordašincev za dolgoletno uspešno delo in izjemen prispevek k razvoju naselja Pordašinci, s tem pa tudi celotne občine.

Zbrane je nagovorila Zsuzsi Vugrinec, predsednica Sveta MNSS, ki je spomnila, da je občinski praznik priložnost ob katerem se spomnimo na dogodke iz preteklosti, na katere smo ponosni ter poudarila, da prav narodnostno mešano območje, kjer se srečuje več kultur, tradicij in vrednot daje posebno vrednost in bogastvo Občini Moravske Toplice.

Slavnostni govornik Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, je spomnil, da je narava prebivalcem občine Moravske Toplice podarila veliko bogastvo, geotermalno vodo, in na tej podlagi omogočila razvoj termalnega turizma. Poudaril je, da so tukajšnji prebivalci tisti, ki temu okolju dajejo dušo s svojo odprtostjo, prijaznostjo in sobivanjem dveh narodov več različnih veroizpovedih in so zgled današnjemu času in večjim skupnostim in narodom.

Zbrane sta nagovorila tudi župan Občine Moravske Toplice, Alojz Glavač in predsednik Sveta Pomurske razvojne regije, Iztok Fartek, župan Občine Šalovci.

Ob praznovanju občinskega praznika so bile podeljene tudi pohvale in bon v vrednosti 50 evrov zlatim maturantom. Zlati maturant na splošni maturi je letos bil Blaž Klement iz Martjancev, na poklicni pa Tamara Prelič iz Bogojine, Uroš Podlesek iz Kančevcev in Denis Puhan iz Bogojine.

Podeljena so bila tudi priznanja za najbolj urejena naselja v občini v okviru tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna. Ocenjevanje je izvedla komisija, ki jo je imenoval župan Alojz Glavač, v sestavi Dušan Grof, predsednik, Štefan Kodila, Sonja Bily in Lea Gomboc. Komisija je ocenila vse kraje v občini, razen Moravskih Toplic, ki se ocenjujejo na državni ravni. Pri ocenjevanju so bili kraji razdeljeni v tri kategorije. V kategoriji manjši kraji je prvo mesto pripadlo Ratkovcem in Kančevcem, v kategoriji srednji kraji je prvo mesto pripadlo Lukačevcem, v kategoriji večji kraji pa Filovcem. Vsi nagrajeni kraji so prejeli priznanje in bon za 500 evrov.

Program ob občinskem prazniku so popestrili Folklorna skupina KUD Jozséf Attila Motvarjevci ter otroška pevska zbora DOŠ Prosenjakovci in Grlice OŠ Fokovci pod vodstvom Mojce Györek. Po uradnem programu je sledila pogostitev in druženje z ansamblom Aktual.



Več v Kultura in izobraževanje