Ljutomerski gasilci v soboto pripravljajo veliko gasilsko veselico s prevzemom vozil

Prireditev se bo pričela ob 18. uri z uradno slovesnostjo, nato pa sledi zabava s Poskočnimi muzikanti in bogatim srečelovom vse do jutranjih ur

Prlekija-on.net, sreda, 12. september 2018 ob 08:19
Vozili GVM in TRV-2D

Vozili GVM in TRV-2D

V soboto, 15. septembra, Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer, vabi vse na prevzem novih gasilskih vozil GVM in TRV-2D. Prireditev se bo pričela ob 18. uri z uradno slovesnostjo na Glavnem trgu, nato pa sledi zabava s Poskočnimi muzikanti in bogatim srečelovom vse do jutranjih ur.

Vozilo GVM zamenjalo 15 let staro obstoječe vozilo

Novo gasilsko vozilo za prevoz moštva - GVM so gasilci dobili ob koncu leta 2016. Vozilo, ki je registrirano za devet ljudi, je bilo vredno slabih 44 tisoč evrov, predelava pa je stala še okrog 3 tisoč evrov. Od tega je bilo 11 tisoč evrov sofinancirano od Občine Ljutomer preko požarne takse.

Gre za vozilo VW Transporter 2.0 TDI (150 kW, 204 konjskih moči), ki je opremljeno s standardno opremo za GVM in je zamenjalo obstoječe vozilo v društvu, Mercedes Vito, ki je takrat dopolnilo že 15 let.

Vozilo TRV-2D pričakali letos junija

Novo tehnično reševalno vozilo za pomoč pri reševanju z višine Mercedes Benz Arocs 2542 L 6X2 B 13 s hidravličnim dvigalom HIAB X-Hipro 302 E-8 z vitlom in opremo ter specialno gasilsko nadgradnjo za gasilsko reševalno vozilo TRV-2D pa so gasilci pričakali letos junija.

Pogodbena vrednost gasilskega vozila TRV-2D, z ustrezno nadgradnjo in opremo po ponudbi in pogodbi izbranega dobavitelja, je znašalo dobrih 420 tisoč evrov. Pogodbena vrednost je zajemala dobavo tovornega vozila Mercedes Benz Arocs 2542 L 6X2 B 13, dobavo in montažo hidravličnega dvigala HIAB X-Hipro 302 E-8 z vitlom in opremo ter izdelavo specialne gasilske nadgradnje za gasilsko reševalno vozilo TRV - 2D. Občina Ljutomer je nabavo specialnega gasilskega vozila sofinancirala v višini 221.500 evrov.



Več v Družabno