Najstarejši literati in likovniki

Filip Matko, nedelja, 5. september 2010 ob 09:54
Likovna razstava

Likovna razstava

V četrtek, 9. septembra, dopoldne bo v Ljutomeru srečanje literatov (upokojenk in upokojencev) Pomurja, ki ga pripravlja literarna sekcija Društva upokojencev Ljutomer pod vodstvom vodje literarne sekcije Julije Stojko. Udeleženci se zbero ob 9. uri v prostorih ljutomerskega društva upokojencev, ob 10. uri pa bo kulturni program, kjer se bodo lahko posamezniki predstavili vsak s svojim delom, lahko pa se bo skupinsko predstavila tudi katera izmed recitacijskih skupin, ki delujejo pri društvih upokojencev.

Celotni program bo potekal kot družabno srečanje, nastopajoči in vsi ostali bodo združeni v obliki "okrogle mize", ki jo bodo zaključili predvidoma ob 13. uri.

Istega dne ob 19. uri bo v Galeriji Ante Trstenjak otvoritev likovne razstave, del upokojenk in upokojencev Pomurja, o čemer smo na spletnih straneh že poročali.

Pa še na eno razstavo Vas vabimo!
V dneh praznovanja praznika Občine Gornja Radgona (od 27. septembra do 3. oktobra) si je mogoče v vitrinah Ljudske univerze v Gornji Radgoni ogledati likovna dela, olja na platnu, domačinke Antonije Grum. Antonija Grum ustvarja že vsa leta, od kar je upokojena, je pa članica Društva upokojencev Radenci. Tokratno razstavo svojih del je naslovila »Lepote narave ob Muri«. Sicer pa je razstava na ogled že vse od 1. septembra dalje, njen zaključek pa je predviden, kot smo napovedali, 3. oktobra.


Več v Kultura in izobraževanje