Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Letošnji teden otroka je potekal na temo Prosti čas

Prlekija-on.net, torek, 9. oktober 2018 ob 08:49
Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

»Kaj vemo o času? Da gre in mineva.
Je zdajšnji, pretekli, prihodnji in večni.
Nam gleda na ure, ne mara zamude
In teče prehitro, ko skupaj smo srečni.«

(Feri Lainšček - PROSTI ČAS)

Letošnji teden otroka je potekal na temo PROSTI ČAS. Vsi se zavedamo, kako dragocen in pomemben je. Tako za otroka kot za celotno njegovo družino. Tako smo tudi v našem vrtcu v tem tednu pripravili pestre in raznolike dejavnosti za otroke in seveda tudi za odrasle.

V ponedeljek smo se otroci in vzgojiteljice starejših skupin odpravili na PEŠ IZLET do Bioterm, mlajši dve skupini pa na krajši peš izlet v bližnji okolici vrtca.

V torek so se mali in veliki otroci družili v vseh skupinah vrtca, ker je potekal IGRALNI DAN ZA MALEIN VELIKE. Čarobnost pravljic pa jim je večkrat v tem dnevu ponujala PRAVLJIČNA SOBA, kjer so lahko v zatemnjenem prostoru ob umirjeni glasbi, svečkah in posebnih dišavah prisluhnili pravljici ter doživeli krajšo vizualizacijo za umiritev in sprostitev.

V sredo nas je obiskala učiteljica joge za otroke Tatjana Baligač in otrokom predstavila urico Pravljične joge za otroke. To je bilo posebno, novo doživetje za otroke.

Sredin popoldan pa je minil ob druženju s starši ob »prostočasenju« na kostanjevem pikniku na igrišču in terasi vrtca.
V četrtek nas je obiskala umetnica, likovnica Angelca Gaberc (Little Alma), ki je skupaj z otroki ustvarjala lovilce sanj in plezalčke.

V petek pa so najprej za otroke pripravili urico JUDA judoisti iz Ljutomera. Sledilo je sladkanje s kuhanimi kostanji. Potem pa so otroci uživali še v plesnih koreografijah Plesne šole Urška.

Skratka, teden otroka je bil pester in zanimiv. Preko plakatov s fotografijami pa smo starše spodbujali in jih vedno znova, da se čimvečkrat »prostočasijo« skupaj in da starši kdaj pa kdaj v svoj dom spustijo tudi dolgčas.

Zapisala: Ksenija Kolar, pedagoški vodja vrtca Mala Nedelja



Več v Najmlajši