Zdravilišče Radenci »Naj kopališče 2018« v kategoriji malih termalnih kopališč

Zdravilišče Radenci prvi v kategoriji malih termalnih kopališč, Bioterme druge v kategoriji srednje velikih termalnih kopališč

Prlekija-on.net, sreda, 10. oktober 2018 ob 12:06
Zdravilišče Radenci, foto: FB Zdravilišče Radenci

Zdravilišče Radenci, foto: FB Zdravilišče Radenci

V torek so na Stolpu Vinarium v Lendavi podelili priznanja in skulpture najboljšim v akciji »Naj kopališče 2018«, ki vsako leto poteka v organizaciji RTV Slovenija, v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija«, na več radijskih postajah po vsej Sloveniji. Že 28. leto zapored so kopalke in kopalci glasovali za najboljše v kategoriji malih, srednjih in velikih termalnih kopališčih, letnih in naravnih kopališčih ter pokritih bazenskih kopališčih.

Glasovanje je potekalo na dva načina - na spletni strani www.najkopalisce.si, kjer so zapisane ključne informacije o vseh 84 sodelujočih kopališčih in z glasovanjem po glasovnicah, ki so jih kopalke in kopalci lahko oddali na kopališčih. Število oddanih glasovnic na kopališčih je letos močno narastlo in preseglo spletne glasove, kjer je bilo število manjše tudi zaradi zahtev uredbe o varovanju osebnih podatkov. Oddaja »Naj kopališče« je potekala ob sobotah čez vso poletje na radijskih programih Radia Slovenija - na Radiu Si, Radiu Maribor in Radiu Koper. Slišati pa jih je bilo mogoče tudi na več regionalnih in lokalnih radijskih postajah. Ocenjevalci so izbirali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča.

V kategoriji naravnih kopališč so tokrat najbolje ocenili Velenjsko plažo, drugo mesto je pripadlo Grajskemu kopališču Bled, tretje pa lanskemu zmagovalcu te kategorije, Simonovemu zalivu. V kategoriji letnih kopališč so kopalci največ glasov tako kot lani namenili Letnemu kopališču Celje, na drugo mesto se je tokrat uvrstil Mariborski otok in na tretje mesto Gorenjska plaža. Zmagovalec kategorije pokritih bazenskih kopališč je ponovno dolgoletni zmagovalec te kategorije ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Svet vode Špik, na tretje mesto pa se je prebil Vodni park Bohinj.

Zdravilišče Radenci prvi, Bioterme druge v svojih kategorijah

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč je tokrat dobilo Zdravilišče Radenci, na drugem mestu je dolgoletni zmagovalec Terme Paradiso iz Dobove, na tretjem mestu pa so Terme Snovik. Med srednje velikimi termalnimi kopališči so prvo mesto z največ glasovi zasedle Terme Vivat, kopališče Bioterme Mala Nedelja so na drugem mestu, na tretjem pa tako kot lani Termalni center Thermana park Laško. Najboljše veliko termalno kopališče leta 2018 z nazivom »Naj kopališče 2018« pa so ponovno osvojile Terme 3000 Moravske Toplice in to že drugič zapored. Na drugem mestu je pristalo kopališče Aqualuna - Terme Olimia, na tretjem pa Terme Ptuj. Vsi zmagovalci posameznih kategorij so prejeli kristalna priznanja mojstrov Steklarne Rogaška.



Več v Gospodarstvo