Slavnostno kosilo ob 10-letnici DOSOR-ja

Pozdrav direktorice Mateje Hauser in župana Janeza Rihtariča

Filip Matko Ficko, sreda, 10. oktober 2018 ob 18:32
Zdravica s stanovalkami in stanovalci

Zdravica s stanovalkami in stanovalci

Po vseh osmih domskih kuhinjah ter v veliki restavraciji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radencih, je 10. 10. (desetega desetega) bila opoldne slovesnost ob letošnji deseti obletnici tega doma starejših. Ob slavnostnem kosilu so se spomnili prvih mesecev delovanja leta 2008.

Naj spomnimo: julija 2008 so ob prvih zaposlenih bili pod streho DOSOR-ja sprejeti prvi stanovalci oziroma stanovalke, v začetku septembra se je v pritlični prostor »vselilo« Društvo upokojencev Radenci in v začetku oktobra je bil prvi dan odprtih vrat tega doma za vse zainteresirane. Izmed prvih bivajočih v DOSOR-ju so še danes prisotne stanovalke DarjaEma in Milka, med zaposlenimi je pogostitev v veliki restavraciji vodila natakarica Andreja Klemenčič, kot »ambasadorka prostovoljstva« v DOSOR-ju je še vedno Marija Erveš, ki je leta 2008 bila predsednica Društva upokojencev Radenci, za »glasbeno zaveso« na slavnostnem kosilu pa je skrbel prostovoljec Stanko Ilješ, ki s svojim ozvočenjem in diatoničnimi harmonikami že celih deset let prihaja v DOSOR.

Ob kosilu po domskih kuhinjah sta se oglasila direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser in župan Občine Radenci Janez Rihtarič, ki sta ob deseti obletnici delovanja čestitala ter želela vse najboljše tudi vsem zbranim v veliki restavraciji. Pri strežbi na slavnostni dan so prišli v pomoč dijakinje in dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, nekateri stanovalci pa so ob zvokih harmonike tudi zaplesali.

Foto: Marija Erveš



Več v Družabno