Študenti Univerze v Mariboru so študijsko leto že petnajstič odprli na »prvem roku«

Nastopili so Nika Zorjan, Tabu, Elvis Jackson in Farty Animals

Prlekija-on.net, četrtek, 11. oktober 2018 ob 19:48
Gremo na prvi rok 2018

Gremo na prvi rok 2018

V torek zvečer so študenti na tradicionalni prireditvi Gremo na prvi rok skupaj odprli novo študijsko leto. Organizator dogodka - Študentski svet Univerze v Mariboru - je poskrbel za to, da so se študenti že petnajsto leto zapored sprostili pred začetkom študijskega leta in pridobili novo energijo ter zagon za uspešno opravljanje prihajajočih študijskih obveznosti.

Študente in študentke je na odru prva pozdravila priljubljena pevka Nika Zorjan, ki je poskrbela, da se je publika dodobra ogrela ob prepevanju njenih najbolj znanih skladb. Za njo je oder prevzela legendarna pop rock skupina Tabu, ki je v dvorani UŠC Leona Štuklja poskrbela za odlično vzdušje. Malo po polnoči je za dvig srčnega utripa in energije poskrbela skupina Elvis Jackson. Za nepozabno nadaljevanje zabave pa je do zgodnjih jutranjih ur skrbela karizmatična skupina Farty Animals.

»Prvi rok je uspel! Naj uspejo, s čisto 10, vsi naslednji prvi roki tudi med letom. Profesorji, ki so včeraj zastavljali izpitna vprašanja, so v dvorani UŠC pričarali super vzdušje. Naj se zahvalim ekipi Študentskega sveta Univerze v Mariboru, ki stoji za organizacijo dogodka. Če vprašate mene, smo vsako leto boljši. Letošnji Gremo na prvi rok je bil 15. zaporedoma. Bravo! Super je bilo! Hvala vsem študentom, ki ste z nakupom vstopnice pomagali ostalim kolegom študentom, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij. Hvala v njihovem imenu in naj bo prihajajoče akademsko leto izjemo, kot je bil izjemen naš Gremo na prvi rok,« je po uspešnem dogodku povedala Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru.

Tudi letos humanitarno

Dogodek Gremo na prvi rok je bil tudi letos, že šesto leto zapored, obarvan humanitarno. Izkupiček od vstopnic je bil tudi letos v celoti namenjen v dobrodelne namene. Z obiskom prireditve Gremo na prvi rok so tako študenti mariborske univerze sodelovali v dobrodelni akciji »Študenti za študente«. Enkratna denarna pomoč bo namenjena socialno šibkejšim študentom Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo svoje študijske obveznosti. Razpis za pridobitev zbranih sredstev bo odprt do 24. oktobra, pogoji razpisa pa so objavljeni na spletni strani Študentskega svet Univerze v Mariboru.

Nina Krel, predstavnica stalne delovne komisije za socialne zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru, je na humanitarno plat prireditve zelo ponosna: »Veseli nas, predvsem pa mene, da se študentje v takšnem številu udeležijo dogodkov. Še bolj pa me veseli, ker vem, da bomo lahko s tem denarjem pomagali veliko študentom do denarne pomoči. Znesek ni visok, pa vendar, dovolj velik, da jim malce olajšamo vstop v študijsko leto. Naj omenim še to, da se na razpis še vedno lahko prijavijo vsi, ki ustrezajo razpisnim pogojem. Te pa najdete na spletni strani Študentski svet Univerze v Mariboru