Anton Slana neodvisni kandidat s pisno podporo volivcev za župana Občine Sveti Jurij ob Ščavnici

Če ne bo kakšnega presenečenja, se bosta za župana potegovala samo bivši in aktualni župan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici

Branko Košti, petek, 12. oktober 2018 ob 18:01
Anton Slana

Anton Slana

Anton Slana, inženir kmetijstva, zaposlen kot kmetijski pospeševalec, je v četrtek, 12. oktobra, v vinorodnem Sovjaku, predstavil svojo kandidaturo za župana Občine Sv. Jurij ob Ščavnici na letošnjih lokalnih volitvah. Kandidiral bo kot neodvisni kandidat s pisno podporo volilcev, s prvopodpisanim predlagateljem Francem Čušem.

Kot glavne razloge za ponovno kandidaturo je navedel tesen izid na zadnjih volitvah, na katerih ga je v drugem krogu le osem glasov ločilo od že četrtega županskega mandata zapored, dvanajstletne izkušnje županovanja in predvsem voljo, da uresniči svojo vizijo, katero je volilcem predstavil že pred štirimi leti. Funkcijo župana bo, kot pravi sam, opravljal profesionalno, vendar nepoklicno, kakor je županoval tudi v preteklosti.

V Občini Sveti Jurij ob Ščavnici se torej, v kolikor ne bo v naslednjih dneh kakšnega presenečenja, obeta boj za župansko mesto med bivšim trikratnim županom in aktualnim županom Miroslavom Petrovičem.



Več v Politika