Slavnostno odprli prenovljene odseke lokalne ceste Žerovinci - Stara Cesta

Gre za 3,5 kilometra dolg odsek skozi Mekotnjak in Staro Cesto, ki v I. fazi ni bil urejen

Prlekija-on.net, sobota, 13. oktober 2018 ob 10:26
Odprtje ceste Žerovinci - Stara Cesta

Odprtje ceste Žerovinci - Stara Cesta

V petek, 12. oktobra, so uradno odprli prenovljene odseke lokalne ceste Žerovinci - Stara Cesta, v II. fazi. Gre za 3,5 kilometra dolg odsek skozi Mekotnjak in Staro Cesto, ki v I. fazi ni bil urejen. Vrednost investicije znaša blizu 700.000 evrov. Istočasno se je ob delu lokalne ceste izgradilo javno vodovodno omrežje v dolžini 510 metrov zaradi prevezave občanov iz ormoškega vodovodnega omrežja na ljutomersko vodovodno omrežje.

Ob prijetnem programu, ki so ga pripravili otroci iz vrtca Cezanjevci in zborovska zasedba Pole poje, sta županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in podpredsednik Krajevne skupnosti Stara Cesta Silvo Potočnik spregovorila o pomenu te investicije, obenem pa se zahvalila izvajalcem del - Nograd d.o.o. in Komunalno podjetje Ormož d.o.o. - za odlično izvedbo. Posebno zahvalo je županja izrekla tudi vsem občanom, ki živijo ob tej cesti, za strpnost in razumevanje v času izvajanja del.

Ob tej priložnosti je županja podelila posebne zahvale ljudem, ki so bili posebna vez med izvajalci del in domačini. Zahvale so prejeli Marjan Vrabelj, Marjan Kaučič, Janko Kodelič, Franc Jesenik, Silvo Potočnik in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. Cesto je blagoslovil župnik Jože Kolmanko, ki je ob tem dejal, da naj varno služi vsem udeležencem v prometu.



Več v Gospodarstvo