Razglasili najboljša pomurska podjetja leta 2017

Najboljša so Miniplast d.o.o., Paradajz d.o.o., Radgonske gorice d.o.o., Carthago d.o.o., Martmetal d.o.o., Elrad international in KIT Žižki d.o.o.

Prlekija-on.net, sreda, 17. oktober 2018 ob 08:05
Najboljša pomurska podjetja 2017

Najboljša pomurska podjetja 2017

V torek, 16. oktobra, sta tednik Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica na svečani prireditvi v Gledališču Park razglasila najboljša pomurska podjetja v letu 2017.

Drugo leto zapored so organizatorji akcije predstavili najuspešnejša podjetja, ki si svoj kruh ustvarjajo na regijski, nacionalni in tudi svetovni ravni. Izbor in podelitev priznanj najuspešnejšim pomurskim podjetjem izpostavljata dobra podjetja in dajeta podjetniški naravnanosti v regiji spodbudo za naprej. Prireditve sta se udeležila tudi predsednik Državnega zbora Dejan Židan in Aleš Cantarutti, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Zmagovalci so naslednji:

  • v kategoriji MIKRO podjetje je zmagovalec Miniplast d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo plastične embalaže,
  • komisijo je v kategoriji MALO podjetje najbolj prepričal Paradajz d.o.o., ki goji rastline v zaprtih prostorih, ogrevanih z geotermalno energijo,
  • med SREDNJIMI podjetji so slavile Radgonske gorice d.o.o., pridelovalec in ustekleničevalec vin,
  • naj VELIKO podjetje je postalo Carthago d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo avtodomov,
  • letošnja novost je bila kategorija za PERSPEKTIVNO podjetje. Ta naziv je prejel Martmetal d.o.o., ki se ukvarja z izdelavo kovinskih konstrukcij,
  • naj zaposlovalec je Elrad international, proizvajalec elektronskih sponk,
  • naj podjetje po mnenju bralcev Vestnika pa je KIT Žižki d.o.o., proizvajalec kovinske opreme. 
V okviru prireditve je potekala tudi okrogla miza na temo Kaj pomursko gospodarstvo pričakuje od nove vlade. Na njej so sodelovali poleg Cantaruttija še Marian Šefčovič, predsednik uprave Radenske, Peter Polanič, predsednik uprave Panvita in predsednik Pomurske gospodarske zbornice ter Metod Grah, direktor in lastnik Term Vivat.

Govorca na prireditvi sta bila tudi Uroš Hakl, direktor Podjetja za informiranje in Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice.

Uroš Hakl: »Izbor Pomurskega podjetja leta je lansko leto - ko sem stal pred tem avditorijem in obljubil, da ga ne organiziramo zadnjič - naletel na odlične odzive. Kot rečeno, regija pridobiva samozavest, ki v prvi vrsti temelji na uspešnih poslovnih zgodbah naših ljudi, zato je prav, da jih na ta način izpostavimo. Tako tudi letošnji nagrajenci ne bodo domov odnesli priznanja, ki pomenijo samo nagrade podjetjem, temveč gre tudi za priznanja vsem zaposlenim in njihovim družinam, kakor tudi za priznanja lokalnemu okolju, ki jih pri tem podpira. To so zgodbe za prihodnji razvoj Pomurja«.

Robert Grah: »Naša podjetja so v teh zadnjih letih pokazala in dokazala, tako na domačem, še bolj pa na globalnem trgu, da se lahko pokažejo, tako s svojimi izdelki, kakor tudi s svojimi idejami in inovativnimi rešitvami. Danes radi pravimo, da v Pomurju "Vse raste", kar tudi drži, v prvi vrsti raste izvoz, ki je postal motor - gonilno sredstvo, za razvoj tako regijskega kot slovenskega gospodarstva. Ponovno zaznavamo povečano zanimanje tujih, predvsem, kar je še bolj pohvale vredno, pa domačih investitorjev, ki s svojim prihodom in širitvijo v regiji potrjujejo, da je Pomurje stabilna regija, z odlično infrastrukturo in visoko usposobljenimi in motiviranimi zaposlenimi«.

Dogodek je povezovala Tajda Lekše, za glasbeni del večera pa je poskrbel Dominik Bagola - Balladero.



Več v Gospodarstvo