Trije kandidati za župana v občini Ljutomer

Franc Jurša, Olga Karba in Janez Vencelj kandidati za župana v občini Ljutomer

Dejan Razlag, sreda, 15. september 2010 ob 21:3511
Trije kandidati za župana v občini Ljutomer

Trije kandidati za župana v občini Ljutomer

Po neuradnih podatkih se bodo za funkcijo župana v občini Ljutomer potegovali trije kandidati. Poleg aktualnega župana občine in poslanca 5. državnega zbora RS Franca Jurše in direktorice Občinske uprave občine Puconci mag. Olge Karba, je kandidat za župana občine Ljutomer tudi Janez Vencelj, občinski svetnik občine Ljutomer in zaposlen na OKC Murska Sobota. Kandidature za župane in občinske svetnike so se lahko vložile do srede do 19. ure.

Franc Jurša je neodvisni kandidat, ki ga podpirajo v strankah DeSUS, SD, SNS, Prlekija - lista neodvisnih in lista LRMV, neodvisno kandidatko Olgo Karba podpirajo v strankah LDS, Zares, Zelena koalicija, SDS in NSi ter pri dveh neodvisnih listah, Mlada Prlekija in Mi smo prava lista!, Janez Vencelj pa je kandidat za župana na listi Stranke Mladih - Zeleni Evrope.

Odločbe o potrditvi oz. zavrnitvi kandidatur za župane in list kandidatov za občinske svetnike bo občinska volilna komisije izdala v naslednjih dneh, ko bodo potrjene kandidature in liste kandidatov tudi javno objavljene.


Več v Politika