Olga Karba in Lotmerško razvojno partnerstvo

Na novinarski konferenci se je predstavila kandidatka za županjo občine Ljutomer mag. Olga Karba

Matevž Kaučič, Dejan Razlag, četrtek, 16. september 2010 ob 19:528
Lotmerško razvojno partnerstvo

Lotmerško razvojno partnerstvo

Včeraj, v sredo 15. septembra, se je zgodilo, in sicer to, kar se je razvijalo zadnje mesece ob rednih srečanjih in dogovarjanjih, iskanjih skupnih točk, poslušanju različnih mnenj, pričakovanj in še bi lahko naštevali. V Dvorcu Jeruzalem v biseru Prlekije, se je predstavila kandidatka za županjo občine Ljutomer Olga Karba.

Magistra znanosti državnih in evropskih študij ima 14 let izkušenj na področju javne uprave. Kot direktorica občinske uprave Ljutomer je reorganizirala občinsko upravo in bila deležna številnih pohval. Trenutno je zaposlena na občini Puconci prav tako kot direktorica občinske uprave, kjer je v kratkem času službovanja dosegla zavidljive rezultate.

V oporo in podporo so se Olgi Karba včeraj pridružile vse politične stranke in neodvisne liste katere podpirajo njeno kandidaturo, to so stranke LDS, NSI, SDS, ZARES in ZELENA KOALICIJA, ter dve neodvisni listi, MLADA PRLEKIJA in MI SMO PRAVA LISTA, kjer so na koncu predstavitve kandidatke in njihovih argumentov za podporo simbolično podpisale skupen dokument imenovan LOTMERŠKO RAZVOJNO PARTNERSTVO.

V predstavitvi programa je kandidatka za županjo poudarila, da je občina servis za občane, kateri bi naj omogočal kvalitetne in hitre storitve, z nasmejanim obrazom, saj je občina v službi za občana, saj jo slednji tudi plača.

Ne želi gledati v preteklost, kjer je bilo storjenega veliko dobrega, pa tudi veliko slabega, predvsem jo skrbi preveliko zadolževanje občine, saj bomo dolgove na koncu morali plačati vsi. V dokumentu LOTMERŠKO RAZVOJNO PARTNERSTVO  kateri bo v kratkem postal javen je obrazložen program kandidatke za županjo in v njem skupek mnenj, predlogov kako razvijati občino Ljutomer naslednja 4 leta vseh strank in neodvisnih list podpornic.

Tako so se začele aktivnosti ob volilni kampanji, katera bo trajala vse do 8. oktobra, do polnoči, ko se začne volilni molk.

Posnetek konference si lahko ogledate na spletni strani Televizije AS v oddaji Gnes in na spletni strani TV Idea v oddaji Volimo 2010.

V naslednjih dneh bo na portalu objavljeno več o Olgi Karba in Lotmerškem razvojnem partnerstvu ter o ostalih županskih kandidatih.

Na portalu smo v času volitev odprli tudi posebno rubriko Lokalne volitve 2010, kjer so zbrani vsi članki povezani z letošnjimi lokalnimi volitvami.


Več v Politika