Odštevamo dneve do šestega Plesa - noč čarovnic 2018

Tridnevni program se pričenja v soboto, 27. oktobra, in z enodnevnim vmesnim premorom zaključuje v torek, 30. oktobra

Oglasno sporočilo, torek, 23. oktober 2018 ob 08:36
Ples - noč čarovnic, foto: ris-dr.si

Ples - noč čarovnic, foto: ris-dr.si

Bliža se najstrašnejši čas v letu, v dvorcu Rakičan odštevajo dneve do šestega Plesa - noč čarovnic 2018. Prebrisane, hudomušne in navihane čarovnice si namreč že popravljajo klobuke in brusijo metle za tradicionalni prelet nad dvorcem Rakičan, kjer bodo letos pričarale kar tridnevni program, ta se pričenja v soboto, 27. oktobra, in z enodnevnim vmesnim premorom zaključuje v torek, 30. oktobra. Dogajanje bo v ogrevanih in prostornih šotorih potekalo v vsakem vremenu, obiskovalci pa se bodo do prizorišča lahko iz Murske Sobote in Moravskih Toplic brezplačno zapeljali tudi z avtobusom.

Idilična lokacija in nepozaben ambient grajskih zidov, zveneča glasbena imena, atraktiven program za vso družino in spektakularen šov vedno znova pričarajo čarobno vzdušje, zaradi katerega se obiskovalci v tolikšnem številu ob koncu oktobra vračajo na grajsko prizorišče. Parni valjak, Lačni Franz, Magnifico, Grupa Vigor, Luca Basi, Mi2, Opća opasnost, Challe Salle, Nipke, Trkaj, Ines Erbus in Pepson so med najbolj zvenečimi imeni letošnjega dogajanja. Poleg glasbenih nastopov pa so v RIS Dvorcu Rakičan poskrbeli tudi za pestro celodnevno dogajanje z iluzionističnim šovom, atraktivnim srednjeveškim programom, čarovniškim sodnim procesom in številnimi delavnicami za najmlajše. Prava paša za oči bo nedvomno ognjeni šov z ognjenimi kreacijami.

Čarovnice bodo dvorec Rakičan zajele že v soboto, 27. oktobra ob 19.00, ko bodo s svojimi največjimi uspešnicami nastopili legendarni Parni valjak in ena najznamenitejših slovenskih rockovskih zasedb, Lačni Franz. Hkrati bodo na drugem festivalskem prizorišču, v grajskem šotoru, zabave željne goste navduševali Cover Lover in Weekend band.

V nedeljo, 29. oktobra ob 13.00, se bo grajsko dvorišče prelevilo v prizorišče spektakularnega iluzionistično-čarodejskega programa - z ognjenim šovom, razgibanim celodnevnim srednjeveškim dogajanjem, otroškimi čarovniškimi delavnicami, poslikavami obrazov in zipline čarovniškim poletom pa so poskrbeli za to, da bo prav vsak družinski član našel nekaj zase. Po čarovniški razsodbi in prižigu grmade bodo obiskovalce v mrak pospremile izjemne ognjene kreacije. Piko na i nedeljskega dogajanja predstavlja nastop Magnifica in Grupe Vigor. Na drugem festivalskem prizorišču, v grajskem šotoru, pa se boste lahko zavrteli ob zvokih skupine Victory in Luce Basija.

Po enodnevnem ponedeljkovem premoru se Ples - noč čarovnic vrača v torek, 30. oktobra ob 16.00, ko bo male nadobudneže v grajskem šotoru zabaval priljubljeni Ribič Pepe. Program za najmlajše, od plesnih vsebin do čarovniških delavnic, bo zaokrožil večerni prižig grmade in spektakularni ognjeni šov. Ljubitelje rockovskih ritmov bodo navdušili Orleki, Mi2 in Opća Opasnost. V grajskem šotoru bodo za zabavo skrbeli domačin Pepson z gosti, najpopularnejši slovenski raper Challe Salle, Nipke in Trkaj ter Ines Erbus.

Na trati pred dvorcem so kot vsako leto poskrbeli za pestro kulinarično ponudbo. Prireditev bo potekala v vsakem vremenu, in sicer v prostornih ogrevanih šotorih. Poskrbljeno je tudi za brezplačni avtobusni prevoz na prizorišče iz Murske Sobote in Moravskih Toplic. Velika večina aktivnosti, razen posebej označenih, je z vstopom brezplačnih.

Podroben progam s seznamom prodajnih mest si lahko ogledate na www.noccarovnic.si. Za dodatne informacije so vam z veseljem na voljo na telefonski številki 02/535 1896 ali na elektronskem naslovu info@ris-dr.si.

Ne spreglejte nagradne igre za vstopnice na naši FB strani, spodaj pa objavljamo še celoten program.

Program Ples - noč čarovnic



Več v Družabno