Policisti obveščeni o ugrabitvi dijakinje in nadlegovanju le-te

Po preverjanju patrulj na terenu se je izkazalo, da ne gre za ugrabitev, saj jo je oče našel in odpeljal domov. Pristojna Policijska enota bo opravila razgovor z dijakinjo in njenim očetom.

Prlekija-on.net, četrtek, 25. oktober 2018 ob 08:36
Po preverjanju patrulj na terenu se je izkazalo, da ne gre za ugrabitev

Po preverjanju patrulj na terenu se je izkazalo, da ne gre za ugrabitev

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v sredo, 24. oktobra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 13:40 uri so na glavni cesti izven naselja Mihovci kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je pred tem v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji prekoračil dovoljeno hitrost vožnje. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,50 mg/l. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 17:14 uri so bili obveščeni, da bi naj prišlo do ugrabitve dijakinje in nadlegovanja le-te s strani ugrabitelja. Po preverjanju patrulj na terenu se je izkazalo, da ne gre za ugrabitev, saj jo je oče našel in odpeljal domov. Pristojna Policijska enota bo opravila razgovor z dijakinjo in njenim očetom.

Ob 17:47 uri so bili obveščeni o beračenju na vlaku na relaciji Ptuj - Ormož. Patrulja je na kraju izsledila dva mlajša moška in zaradi beračenja enemu kršitelju izdala plačilni nalog. Prav tako je bilo ugotovljeno, da sta osebi pri sebi imeli tudi moško kolo in nista vedeli pojasniti njegovega izvora. Moško gorsko kolo, znamke X-FACT, črne barve, z belo-rdečimi nalepkami, so policisti začasno zasegli. V primeru, da kdo pogreša takšno kolo, naj o tem obvesti PP Ormož na tel. štev. 02 741-08-50 ali pokliče interventno številko 113. Prilagamo fotografijo.

Gorsko kolo

Ob 18:04 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. in udeležbo divjadi.

Ob 04:09 uri so bili obveščeni o požaru v gnojni jami v naselju Loperšice. Patrulja je na kraju ugotovila, da je lastnik zvečer čistil kurilno peč in pepel odložil v gnojno jamo. Zaradi vetra je prišlo do pregrevanja žerjavice, ki je bila med pepelom, katera je zanetila odpadno slamo. Požar so pogasili gasilci. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom, saj ni nastala materialna škoda in ni bilo ogroženo ostalo premoženje.

Ob 06:15 uri so opravili privedbo osebe na podlagi izdane odredbe sodišča.

V četrtek bodo policisti opravljali redne naloge s področja javne varnosti.



Več v Črna kronika