Po mamici umrl še novorojenček

Tragična prometna nesreča, ki je najprej vzela družinskega psa, nato je umrla 27-letnica, ki je bila noseča, sedaj je umrl še novorojenček, ki so mu na svet pomagali s carskim rezom

Prlekija-on.net, petek, 2. november 2018 ob 16:24
Policija

Policija

Minulo soboto se je v Mariboru zgodila tragična prometna nesreča, o čemer smo že poročali in kjer je bila udeležena nosečnica, ki je nekaj dni po prometni nesreči umrla v UKC Maribor. Še nerojenega otroka so sicer sprva rešili s carskim rezom, a je v četrtek žal tudi novorojenček umrl.

Voznik vozil pijan, čaka ga od enega do dvanajstih let zapora

Iz PU Maribor so sedaj sporočili, da je bila Policija v zvezi s prometno nesrečo, ki so jo obravnavali 27. oktobra na Nasipni ulici v Mariboru obveščena, da je umrla oseba, ki ni bila neposredno udeležena v nesreči. O tem bodo s poročilom v dopolnitev ovadbe obvestili Okrožno državno tožilstvo. Za kaznivo dejanje Nevarne vožnje po petem odstavku 324. člena Kazenskega zakonika se storilec kaznuje z zaporom od enega do dvanajstih let in s prepovedjo vožnje motornega vozila.

28-letni moški, doma iz Maribora, je takrat vozil osebni avtomobil po Nasipni ulici v Mariboru. Ko je pripeljal, do zaznamovanega prehoda za pešce, ni omogočil varnega prečkanja vozišča 27-letni peški, prav tako doma iz Maribora, ki je bila na prehodu za pešce.

Posledica tega je bila, da je voznik, na desnem smernem vozišču s sprednjim delom vozila trčil v peško in psa, ki ga je peška vodila na povodcu. Pes je na kraju poginil. V nesreči je peška utrpela hude telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor, kjer ji je bila nudena zdravniška pomoč.

Voznik je bil preizkušen z indikatorjem alkohola, kateri je pokazal 0,88 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odrejen mu je bil strokovni pregled v UKC Maribor.



Več v Črna kronika