»Mali bralček« v knjižnici Gornja Radgona

Pravljična urica za kratkohlačnike med knjižnimi policami

Filip Matko Ficko, torek, 6. november 2018 ob 07:49
Otroci v knjižnici

Otroci v knjižnici

V Javnem zavodu Knjižnica Gornja Radgona so se v ponedeljek, 5. novembra dopoldne, oglasili triletniki in štiriletniki Vrtca Manka Golarja iz Gornje Radgone, ki sta jih spremljali vzgojiteljici Petra in Marija.

Med samimi knjižnimi policami so kratkohlačniki z velikim zanimanjem prisluhnili branju dveh pravljic. Ena od teh je bila »Ljubezen vrti ta svet«, ki jo je brala Simona Bibič in slednja dela trenutno v knjižnici preko javnih del. Po slišani zgodbici so se malčice in malčki »porazgubili« med knjižnimi policami, da si poiščejo kakšno knjigo po lastni želji, nekateri pa so se lotili zloženk in šahovskega polja s črno-belimi figuricami.

Kratkohlačniki sodijo v skupino rednih obiskovalcev knjižnice, kjer prisluhnejo pravljicam in zgodbicam, v okviru programa »Mali bralček« pa si izposodijo knjige tudi za domov. Te doma berejo skupaj s starši, o prebrani vsebini pa naslednje dni pripovedujejo ostalim vrstnikom v vrtcu. Javnemu zavodu Knjižnica Gornja Radgona torej tudi v prihodnje ne bo manjkalo obiskov.Galerija


Morda vas zanima tudi


Komentarji


Več v Najmlajši

Pust v vrtcu Stročja vas

Pust v vrtcu Stročja vas

četrtek, 7. marec 2019 ob 08:02
Kultura v vrtcu Križevci

Kultura v vrtcu Križevci

sobota, 9. februar 2019 ob 09:21
Noč v vrtcu Stročja vas

Otroci vrtca Stročja vas noč preživeli v vrtcu

petek, 18. januar 2019 ob 10:24