Grossmannovemu festivalu veliko priznanje

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina prejel priznanje najbolj brane strokovne filmske revije MovieMaker

Prlekija-on.net, sreda, 14. november 2018 ob 09:15
Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

Najbolj brana in znana neodvisna filmska revija na svetu MovieMaker Magazine, je Grossmannov festival uvrstila med 30 najboljših žanrskih festivalov na svetu!

Tokrat se je festival iz majhne Slovenije iz še manjšega Ljutomera postavil ob bok velikanom kot so Fantasia (Montreal, Kanada) Fantastic Fest (Austin, ZDA), Midnight Madness (TIFF; Toronto, Kanada), Sitges Festival (Španija), BIFFF (Bruselj, Belgija), Frightfest (London, VB)...

Iz Evrope je strokovna žirija izbrala zgolj sedem festivalov. Najboljše pa so izbirali na podlagi filmskih programov in gostov ter spremljevalnih dogodkov, ki postajajo čedalje pomembnejši faktorji pri organizaciji tovrstnih dogodkov. Ob tem moramo upoštevati, da je rast števila filmskih festivalov na svetovni ravni izjemna, in med njimi daleč prednjačijo ravno žanrski festivali, ki imajo tudi najbolj zvesto in kritično občinstvo. "Konkurenca torej postaja izjemno huda, kar je več kot pravilno", pravi Tomaž Horvat, programski direktor festivala Grossmann in dodaja, da je "v tej luči dosežek našega butičnega festivala še toliko večji, še posebej če upoštevamo pogoje pod katerimi organiziramo zadevo. Hvala zvestemu občinstvu, vsem podpornikom in sofinancerjem ter seveda Vam medijem, ki cenite taka izredna priznanja!"

15. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina bo zopet preplavil Ljutomer julija 2019, priprave pa potekajo že sedaj. Tudi filmski razpisi bodo tokrat odprti veliko prej kot ponavadi.



Več v Kultura in izobraževanje