Čebelice, čebelice, moje ste prijateljice

Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil v petek, je namenjen lokalni samooskrbi ter domači pridelavi in predelavi

Prlekija-on.net, petek, 16. november 2018 ob 17:12
Čebelarski teden v vrtcu Križevci

Čebelarski teden v vrtcu Križevci

V tednu, ki je za nami smo otrokom predstavili čebele, pomen čebel, čebeljih pridelkov, pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomen in prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora.

Obiskala sta nas čebelarka gospa, Dragica Tigeli in podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije, gospod Janez Vencelj. Spoznavali smo osnove čebelarjenja, čebele, njihove dele telesa, čebeljo družino, nalogo čebel pri opraševanju in kako pomembno vplivajo na pridelavo hrane.

Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil v petek, 16. novembra 2018, je namenjen lokalni samooskrbi ter domači pridelavi in predelavi. Hrana, ki je pripravljena v bližini, je bolj sveža, bolj hranljiva, s polnejšim okusom in brez dodatkov za daljše skladiščenje in poudarjanje okusa.

Živila, ki so sestavljala zajtrk v okviru letošnjega projekta ostajajo enaka: kruh, maslo, med, jabolko in mleko.

Sodelovali smo v projektu ČEBELARSKE ZVEZE SLOVENIJE in soustvarili najštevilčnejši pevski zbor, ki je usklajen kot čebelja družina. Zapeli in zaplesali smo vsem dobro poznano in priljubljeno pesem Čebelar, ansambla Lojzeta Slaka. Organizatorji želijo opomniti vse na pomen čebel v naravi in na našo dolžnost ohranjati čisto naravo.

Vrtec KriževciGalerija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Najmlajši

Kultura v vrtcu Križevci

Kultura v vrtcu Križevci

sobota, 9. februar 2019 ob 09:21
Noč v vrtcu Stročja vas

Otroci vrtca Stročja vas noč preživeli v vrtcu

petek, 18. januar 2019 ob 10:24
Božiček v Precetincih

Božiček obdaril otroke v Precetincih

sobota, 29. december 2018 ob 16:26