Čebelice, čebelice, moje ste prijateljice

Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil v petek, je namenjen lokalni samooskrbi ter domači pridelavi in predelavi

Prlekija-on.net, petek, 16. november 2018 ob 17:12
Čebelarski teden v vrtcu Križevci

Čebelarski teden v vrtcu Križevci

V tednu, ki je za nami smo otrokom predstavili čebele, pomen čebel, čebeljih pridelkov, pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomen in prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora.

Obiskala sta nas čebelarka gospa, Dragica Tigeli in podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije, gospod Janez Vencelj. Spoznavali smo osnove čebelarjenja, čebele, njihove dele telesa, čebeljo družino, nalogo čebel pri opraševanju in kako pomembno vplivajo na pridelavo hrane.

Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil v petek, 16. novembra 2018, je namenjen lokalni samooskrbi ter domači pridelavi in predelavi. Hrana, ki je pripravljena v bližini, je bolj sveža, bolj hranljiva, s polnejšim okusom in brez dodatkov za daljše skladiščenje in poudarjanje okusa.

Živila, ki so sestavljala zajtrk v okviru letošnjega projekta ostajajo enaka: kruh, maslo, med, jabolko in mleko.

Sodelovali smo v projektu ČEBELARSKE ZVEZE SLOVENIJE in soustvarili najštevilčnejši pevski zbor, ki je usklajen kot čebelja družina. Zapeli in zaplesali smo vsem dobro poznano in priljubljeno pesem Čebelar, ansambla Lojzeta Slaka. Organizatorji želijo opomniti vse na pomen čebel v naravi in na našo dolžnost ohranjati čisto naravo.

Vrtec KriževciVeč v Najmlajši

Utrinki otroških prigod s festivala RePannonia

Na festivalu RePannonia ustvarjali tudi otroci

ponedeljek, 8. julij 2024 ob 18:10
Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31