Pri Sv. Juriju ob Ščavnici nastaja Center ponovne uporabe

Center urejajo v prostorih nekdanje sušilnice sadja in garaž

Branko Košti, sobota, 17. november 2018 ob 18:46
Center ponovne uporabe Sv. Jurij ob Ščavnici

Center ponovne uporabe Sv. Jurij ob Ščavnici

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici končujejo prenovo nekdanjih garaž, v katerih bo občina zagotovila prostore za Center ponovne uporabe, ki bo deloval v okviru CEROP-a Puconci. V centru bo potekalo zbiranje odpadne električne in elektronske opreme. Proizvodnjo bo organiziralo socialno podjetje Mensana, ki bo zaposlovalo delovne invalide z območja občine Sv. Jurij ob Ščavnici, kateri zaradi invalidnosti ne morejo konkurirati na trgu dela, plačani pa bodo iz socialnih programov države.

Investicija, katere vrednost je okrog 125 tisoč evrov, na podlagi razpisa jo, kot najcenejši ponudnik, izvaja Gradbeništvo Lorenčič, bo pokrita iz proračuna občine in bo dolgoročno povrnjena s plačano najemnino CEROP-a. V okviru prenove je bila obnovljena streha, inštalacije, estrihi, klima, ogrevanje, vgrajena nova okna in izvedena fasada. Gradbena dela bodo predvidoma končana do konca novembra, dejavnost naj bi se predvidoma začela v mesecu februarju, ko bodo zaposlili prve tri do štiri delovne invalide z območja občine, v nadaljevanju pa se obeta še več zaposlitev.

Sedaj prenavljani objekt je bil zgrajen v petdesetih letih prejšnjega stoletja v okviru projekta elektrifikacije in modernizacije podeželja, V njem so bile hladilnice sadja in kmetijskih pridelkov, pozneje je služil kot garaže Elektra in skladišče EEK Videm, približno pred dvajsetimi leti ga je kupila Občina Sv. Jurij ob Ščavnici.



Več v Gospodarstvo