Odbojkarji Radencev vknjižili novo zmago

OK Radenci – OK Panvita Pomgrad II 3 : 0 (25:21; 25:13; 25:16)

Filip Matko Ficko, nedelja, 18. november 2018 ob 08:25
OK Radenci - OK Panvita Pomgrad II

OK Radenci - OK Panvita Pomgrad II

V Veliki športni dvorani v Radencih je domača ekipa Odbojkarskega kluba Radenci v soboto, 17. novembra popoldne (pričetek tekme ob 16. uri), gostila ekipo Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad II iz Murske Sobote v 6. krogu 3. državne odbojkarske lige Slovenije, moški - vzhod. Tekmo je sodila sodniška trojka v sestavi: Tomi Špindler iz Ljutomera (prvi sodnik), Žan Stajnko iz Ljutomera (drugi sodnik), Sara Sarjaš Kraner iz Svetega Jurija (pri zapisniku), ob njih pa Robert Gruškovnjak iz Beltincev kot opazovalec sodnikov.

Gostujočo ekipo OK Panvita Pomgrad II iz Murske Sobote je vodil trener Miloš Bavec, zaigrali pa so: Niko Kovačič, Aljaž Brinar, Dino Vinkovič, Blaž Bernjak, Marko Stvarnik, Aljaž Kučan (kapetan), Val Krajcar, Uroš Kovačec, Blaž Grabar,Tim Štimulak in kot libero Miha Zelko.

Domačo ekipo OK Radenci sta vodila trener Igor Prša in njegov pomočnik Zvonko Zamuda, zaigrali pa so: Blaž Ajlec (kapetan), Tomaž Ajlec, Jaka Banič, Rok Šinko, Saša Ratkai, Nik Škrjanec, Boris Grut, Miha Šavel, Primož Horvat, Gašper Zamuda, Staš Viher in kot libera Igor Šadl in Jan Rožman.

Začetni udarec oziroma servis so imeli gostje, a so igralci OK Radenci povedli v samem začetku. Gostje iz Murske Sobote so se jim želeli večkrat približati, a jim to do konca seta ni uspelo, čeprav je trener Bavec poizkušal motivirati svojo ekipo v time outih. Tako so Radenčani prvi set odigrali v svojo korist z rezultatom 25 : 21 ter povedli 1 : 0. V drugem setu se je slika na igrišču skoraj ponovila, gostujoči trener je poizkušal z več menjavami igralcev, a so Radenčani zaključili set v svojo malho s 25 : 13 in povedli z 2 : 0. Sodnik Špindler je že v drugem setu gostujoči ekipi pokazal rumeni karton, v začetku tretjega seta pa celo rdeči karton (odvzem žoge in točka za domačo ekipo !). Je tretji set nekaj več točk sicer prinesel gostujoči ekipi, samo Radenčani so ga spet vknjižili na svoj račun z rezultatom 25 : 16 ter zaključili tokratni dvoboj z ekipo OK Panvita Pomgrad II z rezultatom 3 : 0.

V 1. državni odbojkarski ligi pa je ekipa OK Panvita Pomgrad istega dne, tudi popoldne, v Murski Soboti gostila ekipo Črnuče ter gladko zmagala z rezultatom 3 : 0 (25:20; 25:19; 25:13).



Več v Šport