Otroci za varnost v prometu

Učenci 4. razreda OŠ Stročja vas so z veseljem sprejeli izziv in se prijavili na natečaj

Prlekija-on.net, torek, 20. november 2018 ob 08:20
Otroci za varnost v prometu

Otroci za varnost v prometu

V začetku šolskega leta je Nacionalni inštitut za javno zdravje pripravil natečaj za osnovne šole in vrtce na temo alkohola in prometa. Akcija »Otroci za varnost v prometu« poteka v mesecu novembru, mesecu preprečevanja odvisnosti. Z učenci 4. razreda OŠ Stročja vas smo z veseljem sprejeli izziv in se prijavili na natečaj.

Pri razrednih urah smo se z učenci pogovarjali o problemu alkohola v prometu in preprečevanju nesreč, saj je znano, da več kot petina voznikov, ki povzročijo smrtno prometno nesrečo, vozi pod vplivom alkohola. Pri urah likovne umetnosti so učenci narisali in napisali sporočilo odraslim na temo alkohol in promet. Učenci so nalogo vzeli zares in naredili lepe izdelke.

V petek, 9. 11. 2018, smo se udeležili akcije, kjer so učenci skupaj s tremi policisti policijske postaje Ljutomer ustavljali voznike. Akciji so prisostovali tudi predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje OE Murska Sobota.

Akcija je potekala tako, da so učenci po policistovi kontroli pristopili k vozilu in voznikom z nekaj besedami sporočili, kako pomembno je, da ne vozijo pod vplivom alkohola ter da pazijo na ostale udeležence v prometu. Vsak ustavljeni voznik je prejel tudi otroško risbico in letake povezane s prometom in varno vožnjo.

Akcija je bila med ustavljenimi udeleženci v prometu zelo dobro sprejeta, saj so se učencem lepo zahvalili in zadovoljni nadaljevali pot. Učenci so v vlogi svetovalcev zelo uživali.

Prijazni policisti policijske postaje Ljutomer so po končani akciji učencem pokazali še mobilno policijsko postajo in razložili, čemu je namenjena. Po ogledu policijskega vozila so vsi učenci lahko preizkusili delovanje indikatorja alkohola.

Zapisala: Nataša Rus



Več v Kultura in izobraževanje