V Ljutomeru obeležili 50 let Teritorialne obrambe in 20 let Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo

Slavnostna govornika na prireditvi sta bila major Anton Kosi in generalmajor Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Prlekija-on.net, petek, 30. november 2018 ob 22:55
50 let TO in 20 let OZVVS v Ljutomeru

50 let TO in 20 let OZVVS v Ljutomeru

V petek, 30. novmebra, so se v kulturnem domu v Ljutomeru navzoči zbrali, da bi obeležili kar dve obletnici; in sicer 50. obletnico od ustanovitve Teritorialne obrambe Slovenije in 20. obletnici delovanja Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer.

Slavnostna govornika na prireditvi sta bila major Anton Kosi, ki je na kratko opisal zgodovino Teritorialne obrambe na območju današnje Slovenije, ter generalmajor Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Slednji je skupaj z Alojzem Filipičem, predsednikom OZVVS Ljutomer podelil priznanja, zahvale in plakete.

Zahvale so prejeli (člani, ki so bili na ustavnem zboru veteranov izvoljeni v organe društva): Miloš Vrbančič (postuhmno), Ludvik Gregorinčič, Marko Milič, Jože Ladiha, Mirko Rauter, Alojz Novak, Slavko Modlic, Milan Bolkovič, Igor Škrbenta, Vlado Kunčič, Branko Košti, Borut Krajnc, Ljubo Smodiš, Branko Kaučič in Alojz Filipič.

Zahvale OZVVS Ljutomer za uspešno sodelovanje so prejeli: OZZVS Gornja Radgona, Murska Sobota, Lendava in Ormož, policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje, Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer, združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata republike Hrvatske podružnica Međimurske županije Čakovec, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata republike Hrvatske podružnica Međimurske županije Ogranak Štrigova, občine Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje ter Segrap d.o.o. Ljutomer za dolgoletno sponzorstvo.

Za uspešno delo v OZVVS Ljutomer pa so priznanja in plakete prejei: Alojz Novak, Jože Ladiha in Alojz Filipič, red III. stopnje; ter Drago Klenar, Danilo Krajnc in Milan Ščavničar, bronasto plaketo.

Na oder je stopila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in v imenu Občine Ljutomer podelila zahvalo OZVVS Ljutomer za 20. obletnico delovanja.

V kulturnem programu so sodelovali Pihalni orkester KD Ljutomer, Cvenski oktet in dijakinje in dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, prireditev pa je povezoval Branko Hrga.



Več v Kultura in izobraževanje