Dobrodelna prireditev Župnijske karitas Mala Nedelja

Po zaključku prireditve so sodelavci karitas pogostili vse obiskovalce

Branko Košti, sobota, 1. december 2018 ob 21:59
Dobrodelna prireditev Župnijske karitas Mala Nedelja

Dobrodelna prireditev Župnijske karitas Mala Nedelja

Župnijska karitas Mala Nedelja je v petek, 30. novembra, v dvorani kulturnega doma Mala Nedelja, pripravila dobrodelno prireditev, s katero so počastili teden Karitas, kateri letos poteka pod sloganom "Mladost iz korenin modrosti", s katerim nagovarjajo k povezanosti med mladimi in starejšimi.

Tudi petkova prireditev v malonedeljskem kulturnem domu je bila priložnost za srečanje mladih s starejšim in tudi za sodelovanje vseh generacij, saj so vsi, od najmlajših do najstarejših, pripravili raznovrsten kulturni program, s katerim so navdušili vse prisotne, tudi navzoča domačega župnika in predsednika Župnijske karitas Srečka Frasa in predsednika Škofijske karitas Jožefa Hozjana.

Program, ki sta ga povezovala prostovoljca karitas Sara in Matic Munda, so s plesom pričeli najmlajši, plesalci otroške FS KD Anton Krempl, katerih mentorja sta Melita Bombek in Jernej Filipič, za njimi pa so se na odru zvrstili harmonikarja Eva Zmazek in Andrej Bunderla, mladinski pevski zbor OŠ Mala Nedelja, pevke ljudskih pesmi Soside, nepogrešljiva Franček in Micika, Lotmerški tamburaši, ter otroški mladinski in odrasli cerkveni pevski zbor. O dobrodelnosti in o pomenu sodelovanja in povezovanja mladih in starejših, sta zbranim spregovorila Srečko Fras in Jože Hozjan, prireditev pa so zaključili s skupno pesmijo vseh navzočih, posvečeno Materi Mariji.

Obiskovalcem, nastopajočim, sponzorjem in vsem, ki prispevajo k uspešnemu delovanju Župnijske karitas skozi vse leto, se je zahvalila tajnica ŽK Bernarda Žnidarič in vse povabila na pogostitev, ki se je odvijala na prostoru pred kulturnim domom.



Več v Kultura in izobraževanje