Sveti Miklavž je v Radencih pričakal in obdaril otroke

Najmlajši otroci so se ga bali in z iskrivimi očmi prav plaho sledili njegovim kretnjam in besedam

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. december 2018 ob 21:33
Sveti Miklavž v Radencih

Sveti Miklavž v Radencih

Spet je leto naokrog in pričel se je zadnji mesec v tem letu, to je mesec pričakovanj in veselja predvsem pa mesec, ki je med otroci najbolj poznan po treh dobrih možeh, sv. Miklavžu, Božičku in Dedku Mrazu., ter po njihovih obdarovanjih. Prvi dobri mož je sv. Miklavž ki goduje 6. decembra in je že kot vrsto let do sedaj, tudi letos pričakal otroke v trgovini Jager v Radenci.

Prav na prvi ponedeljek v tem zadnjem mesecu v letu je bilo spet živahno v trgovini Jager v Radencih, kjer je sv. Miklavž pričakal otroke s simboličnimi darili. Nekateri otroci so se mu hitro pridružili, mu sedli v naročje, se z njim pogovarjali, ter mu tudi zapeli kakšno pesmico. Spet drugi malo mlajši pa so se bali in z iskrivimi očmi plaho sledili kretnjam in lepim besedam sv. Miklavža. Sv. Miklavž pa jih je kaj hitro znal potolažiti in zadovoljiti njihovo radovednost. V spomin so z njim posneli tudi kakšno fotografijo in ovekovečili ta vesel dogodek.

Po pogovoru s sv. Miklavžem in na vprašanje zakaj nima s seboj parkeljnov, takšnih porednih, črnih, poraščenih, z verigo, ki poredne otroke kaznujejo, mi je dejal: »Kot vsako leto do sedaj rad prihajam v Radence, tu so vsi otroci zelo pridni zato parkeljnov ne rabim. Otroci so največje bogastvo družine, v družini pa se mora prepletati spoštovanje, ljubezen, molitev in dobrota.«

Sv. Miklavž se je na koncu zahvalil družinskemu podjetju Jager, ki vsako leto pripravi simbolična darila za otroke svojih strank. Zahvalil pa se je tudi kolektivu Supermarketa Jager iz Radencev za pomoč, ki je je bil deležen ob tem dogodku.

Foto in tekst Marjan Slavič



Več v Družabno