Župan je vsem zaželel predvsem konstruktivnega in v dobro vseh občanov usmerjenega dela

V Občini Križevci je potekala konstitutivna seja Občinskega sveta

Prlekija-on.net, petek, 7. december 2018 ob 14:17
Konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Križevci

Konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Križevci

V sredo, 5. decembra, je potekala konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Križevci, ki jo je vodil najstarejši član Občinskega sveta Občine Križevci, Anton Lovrenčič.

Predsednica Občinske volilne komisije, Vlasta Osterc Kuhanec je na seji predstavila poročilo o izidu rednih volitev župana in članov občinskega sveta, tričlanska komisija za potrditev mandatov članov sveta in ugotovitev izvolitve župana pa je opravila svoje delo v zvezi s pregledom potrdil in obravnavo pritožbe na delo občinske volilne komisije, ki je bila podana s strani neizvoljenega kandidata.

Občinski svet je potrdil mandate občinskih svetnikov in sprejel ugotovitveni sklep glede mandata župana, pritožbo neizvoljenega kandidata, pa je kot neutemeljeno zavrnil.

Župan mag. Branko Belec je v skladu s poslovniškim določilom prebral slovesno zaprisego župana ter nagovoril zbrane svetnike. Zaželel jim je predvsem konstruktivnega in v dobro vseh občanov usmerjenega dela.

Na seji je bila imenovana tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki ji bo v mandatnem obdobju 2018-2022 predsedoval Bogomir Gaberc, njeni člani pa pa bodo Anton Lovrenčič, mag. Hermina Vrbanjšak, Danijel Lesničar in Milena Rajh.



Več v Politika