Violinska glasbena urica v vrtcu Mala Nedelja

Učiteljica in njena učenka violine sta pripravili zelo izvirno in bogato urico glasbenega druženja z otroki vrtca Mala Nedelja

Prlekija-on.net, četrtek, 13. december 2018 ob 16:21
Glasbena urica v vrtcu Mala Nedelja

Glasbena urica v vrtcu Mala Nedelja

Sredi prazničnih decembrskih dni, 12.12.2018 smo imeli v vrtcu Mala Nedelja poseben glasbeni dan. Učiteljica in glasbenica, ga. Andreja Klinc, ki zasebno poučuje instrument violine in vodi glasbene urice za predšolske otroke ter njena učenka violine Hana Filipič sta pripravili zelo izvirno in bogato urico glasbenega druženja z otroki vrtca Mala Nedelja.

Pričeli sta z glasbenimi ugankami na violini in klavirju znanih otroških pesmic, ki so jih otroci hitro prepoznali in začeli prepevati. Predstavili sta nam tri violine, različne velikosti, njene sestavne dele in posebnosti tega godalnega instrumenta. Otroci so z veseljem na violino godli z lokom ali pa samo pizzicato - brenkali na strune violine. Ob spremljavi na prenosnem klavirju in violini smo se naučili novo pesmico Snežinke ter jo gibalno dopolnili. Ves čas druženja so otroci pozorno spremljali celosten glasbeni program, ki je bil odlično pripravljen in namenjen našim najmlajšim.

Silvija Filipič, vrtec Mala NedeljaGalerija


Morda vas zanima tudi


Komentarji


Več v Najmlajši

Pust v vrtcu Stročja vas

Pust v vrtcu Stročja vas

četrtek, 7. marec 2019 ob 08:02
Kultura v vrtcu Križevci

Kultura v vrtcu Križevci

sobota, 9. februar 2019 ob 09:21
Noč v vrtcu Stročja vas

Otroci vrtca Stročja vas noč preživeli v vrtcu

petek, 18. januar 2019 ob 10:24