Igrica »Nekega zimskega večera« in Božiček

Obdaritev otrok zaposlenih v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, petek, 14. december 2018 ob 08:03
Obdaritev otrok zaposlenih v radenskem DOSOR-ju

Obdaritev otrok zaposlenih v radenskem DOSOR-ju

Certifikat »Družini prijazno podjetje« vsekakor obvezuje in v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kjer ta certifikat imajo, v skladu z njim tudi ravnajo. Tako so za otroke zaposlenih pripravili pravljični popoldan v četrtek, 13. decembra. Čeprav je teden dni prej (6. decembra) bil pri njih na obisku Miklavž, so tokrat pričakovali prihod drugega dobrega moža decembra - Božička.

V DOSOR-jevi telovadnici v kletnih prostorih doma je šesterica vzgojiteljic Vrtca Radenski mehurčki Radenci za zbranih skoraj 50 otrok v spremstvu staršev zaigrala zanimivo igrico »Nekega zimskega večera«. V zgodbici jazbec zmrzuje, vse gozdne živalice (lisica, zajček, miška, volk in ježek) pa zanj poskrbijo in tako se prijateljstvo vedno nadgrajuje, da je vsem toplo, tudi pozimi. Ob zaključku igrice so nastopajoče živalice klicale Božička, pridružili so se še otroci in drugi dobri mož decembra se jim je oglasil s svojim »ho-ho-hoooo !«.

Bila so za vse otroke pripravljena darila in ob pomoči DOSOR-jeve tajnice Jasmine, ki je tokratno prireditev imela na skrbi, je Božiček darila razdelil, tudi bombone, ki pa so jih prejeli tudi starši. Naročil pa je Božiček, da naj otroci pišejo še njegovemu bratrancu dedku Mrazu, da še on pride z darili pred koncem meseca decembra.

Foto; Marija Erveš



Več v Družabno