Gostilni Zorko Zlata ponev za najbolj popularno gostilno v Pomurju

Priznanje Zlata ponev za najbolj popularno gostilno v Pomurju je bilo podeljeno Gostilni Zorko iz Borec

Prlekija-on.net, sreda, 19. december 2018 ob 07:46
Gostilna Zorko

Gostilna Zorko

Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor Zlata ponev Pomurja. Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države.

V medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju. Priznanje Zlata ponev za najbolj popularno gostilno v Pomurju je bilo podeljeno Gostilni Zorko iz Borec.

Komisija, ki so jo sestavljali Janez Bogataj, Urška Fartelj in Silva Zavašnik pa je na osnovi predlogov in lastnega poznavanja gostiln izbrala zmagovalca strokovne komisije in podelila priznanje Zlata ponev Pomurja. Ocenjevali so zunanjo in notranjo ureditev, gostinsko ponudbo, ponudbo pijač, gostoljubnost strežnega osebja, spoštovanje sodobnih teženj v gostinski ponudbi, ki jih sestavljajo jedi štirih letnih časov - lokalne in regionalne jedi na jedilnikih, povezanost z lokalnimi dobavitelji živil in druge dejavnike.

Priznanje Zlata ponev Pomurja je šlo v roke Gostilni Rajh iz Bakovec. Obe izbrani gostilni sta že prejeli priznanje, zaključna prireditev v okviru akcije pa je potekala v Bakovcih, kjer je bila tudi krajša slovesnost. Udeležil se je je tudi minister za kulturo Dejan Prešiček, ki je spregovoril nekaj besed, za glasbeni del pa so poskrbele Iskrice.

Gostilna Rajh



Več v Gospodarstvo