Na meji odkrili številne tujce, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo

Pet Afganistancev je bilo mladoletnih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. december 2018 ob 13:23
Nezakoniti prebežniki

Nezakoniti prebežniki

V nedeljo, 23. decembra, ob 21.40 uri je na vstop MP Gruškovje s tovornim vozilom turških registrskih oznak pripeljal voznik, državljan Turčije. Pri mejni kontroli so bili v priklopnem vozilu med tovorom odkriti štirje tujci, in sicer trije državljani Afganistana in en državljan Pakistana, ki so se poskušali izmakniti mejni kontroli.

V tovorno vozilo so prišli s pomočjo neznanega storilca, ki je prerezal carinsko pletenico in jo kasneje ponovno zlepil. Zoper neznanega storilca bo podana KO po 308. členu KZ-1, tujcem so izrekli globe in jih po postopku vrnili nazaj v Republiko Hrvaško.

Nekoliko kasneje in sicer 24. 12. 2018, ob 0.40 uri je na vstop MP Gruškovje s tovornim vozilom turških registrskih oznak pripeljal še en voznik, državljan Turčije. Tudi pri tej mejni kontroli je bilo v priklopnem vozilu med tovorom odkritih šest tujcev in sicer pet državljanov Afganistana in en državljan Pakistana, ki so se poskušali izmakniti mejni kontroli. Vsi državljani Afganistana so bili mladoletni.

V tovorno vozilo so prišli s pomočjo neznanega storilca, ki je odstranil carinsko zalivko. Zoper neznanega storilca bo podana kazenska ovadba po 308. členu KZ-1, polnoletnemu tujcu so izrekli globo, zoper mladoletne storilce pa postopek zaradi smotrnosti ni bil uveden (51. člen ZP-1). Vsi so bili po postopku vrnjeni nazaj v Republiko Hrvaško.



Več v Črna kronika