Najmlajši medijem

Teden otroka in mediji

Filip Matko, sreda, 6. oktober 2010 ob 11:17
Najmlajši medijem

Najmlajši medijem

V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona vse od prvega dne Tedna otroka, od ponedeljka 4. oktobra, potekajo aktivnosti pod motom »Mediji za bogatejše otroštvo«. Tako so v ponedeljek zjutraj, v tradicionalnem jutranjem krogu, v vsakem oddelku strokovnih delavk Tine Fekonja, Hermine Rozman, Nataše Benko, Danice Štrucelj, Ide Hajdinjak in Milice Hamler opravili razgovor o tem, koliko vsi poznajo medije in naslednji dan dopoldne si je vsak od 59 otrok iz odpadnega materiala izdelal svoj najljubši medij: časopis, radio, televizijo, računalnik, ...

Te izdelke bodo v petek, 8. oktobra, svojim staršem, starim staršem in drugim obiskovalcem vrtca predstavili na posebni razstavi, sami pa se bodo posladkali s kostanji na pikniku.

V svojo sredo so najmlajši povabili lokalne novinarje, ki so jim predstavili svoje delo ter jih napotili k samostojnemu delu, kajti že jutri (četrtek, 7. oktober) bodo otroci zabeležili izjave kuharice, hišnika in vzgojiteljic v vrtcu, morda pa tudi ravnateljice v obliki samostojnega intervjuja.

Vse te aktivnosti pa niso namenjene le otrokom, ki redno obiskujejo vrtec, pač pa je Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona v Tednu otroka organiziral igralne urice za vse tiste otroke, ki ne obiskujejo vrtca. Te urice se izvajajo vsak dan med 9.30 in 11. uro.

Pa še nekaj utrinkov, kaj otroci sporočajo o medijih:
»…novice so nove, kaj mama kupi v trgovini; pri poročilih povejo vreme; na televiziji gledamo poročila; čula sem, da so bile v Ljubljani poplave; te je en motor zmagal; avto je padel na travo in se poškodoval; hopoaparat (fotoaparat); jaz pa vem slikat, ker me je naučil ati; slikamo zato, ker smo lepi; v časopis pišejo poštar, policaj; tisti, ki piše novice, je novičar; ne, tudi novinar; medij je med in medved; mediji so tudi velika pisma…«
Vse opravljene aktivnosti v Tednu otroka 2010 v Vrtcu Manka Golarja Gornjia Radgona si lahko ogledate tudi na spletnem naslovu: www.vrtec-radgona.si.


Več v Najmlajši