Miha Balažič »preoblekel« 32 let staro pesem

Tokrat predstavlja skladbo »Ne joči 2018«, ki jo je prvič posnel leta 1986

Prlekija-on.net, sreda, 2. januar 2019 ob 12:04
Miha Balažič na Moč glasbe nas združuje 2018, foto: Sven Pušnik

Miha Balažič na Moč glasbe nas združuje 2018, foto: Sven Pušnik

Miha Balažič prihaja iz Prlekije in je s profesionalno glasbeno kariero začel leta 1985 kot pevec top skupine Vulkan iz Čakovca (Hrvaška). Leta 1986 se je pridružil skupini Komet iz Ptuja, s katero je posnel pesmi »Ana«, »Če sama boš ostala« in »Pozabi«.

Leta 1987 se je pridružil legendarni prekmurski skupini Magnet, s katero je posnel številne uspešnice, kot so »Jutri sin vaš bo postal vojak«, »Bodi srečna, Julija«, »Oženil se bom«, »Danes je tvoj rojstni dan«, »Vrni se domov, Helena« in mnoge druge. Z Magneti je prepotoval velik del sveta, trikrat so namreč gostovali v Avstraliji, nastopali pa so tudi domala po vsej Evropi. Posneli so dueta z Nedo Ukraden in Simono Weiss, katerima so bili tudi spremljevalna skupina. Leta 1992 je zapustil Magnete in se odločil za samostojno kariero, katero so najbolj zaznamovale uspešnice »Nekdo mi krade sanje«, »Poljubi me nežno«, »Domače polje«, »Rad bi...« in »Če kdaj se srečava« ter turneja po Argentini. Preden se je pridružil skupini Magnet je še posnel pesmi »Ne joči« in »Rekla si«.

Leta 2015 se je Miha po večletni pavzi ponovno začel posvečati glasbi. Tokrat predstavlja skladbo »Ne joči 2018«, ki jo je prvič posnel leta 1986 in je bila objavljena na kompilaciji Naj naj naj 2. Glasbo in besedilo je napisal Brendi, za aranžma pa je poskrbel Sebastian Podlesnik.

Pesmi lahko prisluhnete v videu.



Več v Glasba in film