Razstava Severine Trošt Šprogar

Akademska slikarka dvakrat z Dosorjevim prstanom

Filip Matko, sobota, 9. oktober 2010 ob 09:56
Delo Severine T.Šprogar z lanskoletne kolonije

Delo Severine T.Šprogar z lanskoletne kolonije

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je lansko leto, v dneh od 14. do 16. maja, bila uspešno izvedena prva slikarska kolonija za »Dosorjev prstan«. Sodelovalo je tedaj 13 akademskih slikark in slikarjev, med njimi tudi Severina Trošt Šprogar iz Trbovelj. Nastalo je skupno 23 del, ki so bila v avli Doma starejših občanov Radenci razstavljena takoj po zaključeni koloniji.

Od nastalih del jih je 13 ostalo v stalni DOSOR-jevi zbirki. Širši javnosti pa so ta dela bila predstavljena na Dosorjevem koledarju za letošnje leto. Vsak od udeležencev kolonije je prejel spominski prstan v obliki slikarske palete, kar je bila ideja pobudnika lanskoletne prve slikarske kolonije v DOSOR-ju, Zdravka Dolinška iz Radenec.

Konec maja letos (20. do 22. maj) je bila opravljena že druga slikarska kolonija za »Dosorjev prstan«, ki so ji letos dodali še delovni naslov »Iskanje novih vrelcev življenja«. Spet je sodelovalo 13 slikarjev, ki so prišli iz štirih sosednjih držav: Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške, po nacionalni pripadnosti pa celo iz šestih (BiH in Romunije). Tudi letos je sodelovala Severina Trošt Šprogar iz Trbovelj in že drugič  prejela Dosorjev prstan.

Ta priznana akademska slikarka, Severina Trošt Šprogar iz Trbovelj, bo od petka, 15. oktobra, dalje v avli DOSOR-ja v Radencih imela na ogled samostojno razstavo svojih slikarskih del. Otvoritev razstave ob 18. uri bosta s svojimi pesmimi dopolnila Ana Rostohar in Melita Osojnik.


Več v Kultura in izobraževanje