V Križevcih so zapeli in zaplesali mlajši in starejši

Že jubilejno peto srečanje mladih in starejših nastopajočih ljubiteljev pod imenom »Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši«

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. januar 2019 ob 18:02
Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši

Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši

Društvo upokojencev Križevci pri Ljutomeru je pod vodstvom neumorne predsednice Milice Hamler, že jubilejno priredilo peto srečanje mladih in starejših nastopajočih ljubiteljev pod imenom »Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši«. Prireditev je z žametnim glasom in tekočo preprosto in duhovito besedo povezoval Bojan Rajk, znanec z radijskih valov.

Prireditev se je pričela s kratkim nagovorom naše predsednice Milice, potem pa so se ob sočnem napovedovanju na odru zvrstili: Veseli Prleki DU Križevci, Pevski zbor malih iz vrtca Križevci, harmonikar Žan Bogdan, Tamburaška skupina KD Peter Dajnko, Ana Marija in Lucija Divjak, pevke DU Bakovci, KUD Križevci v skeču in Starejša folklorna skupina Slavka Osterca iz Veržeja.

V Kulturni dvorani Križevci so obiskovalci pozorno spremljali nastope in na koncu skupaj zapeli pesem »Veselih Prlekov«. Za zaključek pa so bili vsi sodelujoči in obiskovalci vabljeni v občinsko dvorano na pester prigrizek domačih dobrot ob pijači za vse okuse. Seveda so tudi to pripravili člani aktivnega društva upokojencev Križevci. Januarja prihodnje leto pa se zopet vidimo na novi prireditvi dveh generacij.

Janče Gartner



Več v Kultura in izobraževanje