Gasilci in gasilke PGD Koračice so se zbrali na 70. občnem zboru

V petletnem mandatu imajo v načrtu med drugim tudi nabavo novega gasilskega vozila

Ivan Trunk, četrtek, 24. januar 2019 ob 09:38
70. občni zbor PGD Koračice

70. občni zbor PGD Koračice

V soboto, 19. januarja, so gasilci v gasilskem domu organizirali 70. občni zbor PGD Koračice. Zbrane gasilke, gasilce in goste iz drugih društev je najprej pozdravil in nagovoril Avgust Bec predsednik PGD Koračice, nato je podal predlog za izvolitev delovnega predsedstva. Delovno predsedstvo in občni zbor je vodil Ivan Majcen, zapisnikarica je bila Petra Horvatič.

Po izvolitvi delovnega predsedstva je sledilo branje poročil: predsednika - Avgust Bec, poveljnika - Boris Nidorfer, tajnice - Petra Horvatič, blagajnika - Tomaž Majcen, nadzornega odbora, vodje žena - Pavla Majcen, vodja mladine - Aleksandra Majcen in verfikacijske komisije - Boštjan Lukner.

V načrtu nabava novega gasilskega vozila

Predsednik je v poročilu povedal naslednje: v letu 2018 so organizirali turnir v pikadu, organizirali gasilsko tekmovanje, organizirali vrtno veselico in pomagali pri občinskem prazniku, uredili so klimatizacijo prireditvene dvorane in uredili zunanjo razsvetljavo, obiskovali so različna tekmovanja in prireditve, v letu 2019 načrtujejo naslednja dela in aktivnosti: organizirali so pikado turnir 12. 1. 2019, meseca marca bodo organizirali pregled gasilnih aparatov za vso občino, organizirali bodo gasilsko tekmovanje za pokal PGD Koračice 15. 6. 2019., organizacija veselice s Poskočnimi muzikanti ob občinskem prazniku, organizacija dneva gasilca skupaj z GZ in zgradili bodo rastlinsko čistilno napravo. V petletnem mandatu pa imajo naslednje načrte: nabava novega gasilskega vozila, povečati in na novo asfaltirati prostore pred gasilskim domom in povečati zemljišče v okolici gasilskega doma.

Poveljnik je v poročilu povedal naslednje: PGD Koračice je osrednje gasilsko društvo v občini Sv. Tomaž, pokriva 6 vasi in ima 33 operativnih gasilcev, v letu 2018 so imeli 15 intervencij, kjer so gasili različne požare, pomagali so občanom po neurjih, tu so bili vključeni pri pokrivanju streh, odstranjevali so podrta drevesa in odstranjevali so blato iz cestišč, pomagali so občanom pri odstranjevanju sršenov in varovanje na prireditvah pri Sv. Tomažu.

Po branju poročil in sprejetju delovnega plana so besedo dobili še predsednik GZ Sveti Tomaž - Mirko Lovrec, poveljnik GZ - Albin Belšak ter gostje iz naslednjih društev: PGD Stara Cesta - Mekotnjak, PGD Zlatoličje, PGD Pršetinci, PGD Savci, PGD Desnjak, PGD Mala Nedelja, PGD Trnovci, PGD Ivanjkovci, PGD Ključarovci, PGD Radoslavci, Športno društvo Tomaž in KMN Tomaž.

Na koncu je zbrane pozdravil in nagovoril župan Mirko Cvetko, nato je sledila še podelitev pohval, priznanj in napredovanj - činov. Po končanem uradnem delu je bila pogostitev z dobro večerjo in pijačo, za dobro voljo pa je poskrbel domač ansambel Pivski Bratje.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje