Literarno glasbeni večer v PIŠK ob prazniku

Proslavitev Društva U3 pri Ljudski univerzi Murska Sobota

Filip Matko Ficko, sreda, 6. februar 2019 ob 08:00
Številna udeležba v prostorih PIŠK Murska Sobota

Številna udeležba v prostorih PIŠK Murska Sobota

V prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti je že od 1. februarja dalje na ogled razstava članic in članov foto krožka, ki deluje že četrto leto v okviru Društva Univerze za tretje življenjsko obdobje pri Ljudski univerzi v Murski Soboti. O tem smo na spletnih straneh »Prlekija-on.net« že poročali, a tokrat več prostora namenimo literarno glasbenemu večeru, ki je bil v torek, 5. februarja popoldne, tudi v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti.

Pripravil ga je upravni odbor Društva Univerze za tretje življenjsko obdobje pri Ljudski univerzi v Murski Soboti, ki ga kot predsednica vodi Danica Flisar. V gosteh je bila pisateljica (njene knjige so prevedene v 20 svetovnih jezikov), prevajalka, sociologinja in magistra antropologije Suzana Tratnik, pogovor z njo pa je vodila Ivanka Klopčič Casar, sociologinja in pisateljica (kratka proza: 2008 - Tretji polčas; 2010 - Popotni okruški; 2012 - Krhkost dvojine; 2012 - Kratke zgodbe; roman 2017 - Naključni trk). Vsebina pogovora se je »sukala« okrog literarnih del Tratnikove (zbirke kratkih zgodb: 1997 - Pod ničlo; 2003 - Na svojem dvorišču; 2005 - Vzporednice; romani: 2001 - Ime mi je Damijan; 2007 - Tretji svet in 2018 - Tombola ali življenje) in zatorej je nekaj odlomkov iz njenih knjig prebrala Nevenka Emri. Za lepo in glasbeno prijetno popestritev literarno glasbene prireditve so poskrbeli gojenci Glasbene šole Murska Sobota (duo violinistk Žive Vidonja in Lare Pučko ob mentorstvu Polone Lekić ter kitarist Maksimilian Žurman ob mentorstvu Dušana Stojanovića).

Pogovornemu delu prireditve je sledil še ogled razstave fotografij članic in članov foto krožka, ki so razstavo 50 fotografij pripravili pod motom Prešernove pesmi Pod oknam: »Luna sije, kladvo bije...«. Razstava bo na ogled še do 15. februarja.



Več v Kultura in izobraževanje