Prešernov dan na OŠ Mala Nedelja

Prireditev so pripravili učenci izbirnega predmeta gledališki klub z učiteljem Robertom Langom, ob podpori ostalih sošolcev

Prlekija-on.net, petek, 8. februar 2019 ob 08:06
Prešernov dan na OŠ Mala Nedelja

Prešernov dan na OŠ Mala Nedelja

Na OŠ Mala Nedelja so tako kot vsako leto tudi tokrat obeležili slovenski kulturni praznik s prireditvijo v kulturnem domu Mala Nedelja. Prireditev so pripravili učenci izbirnega predmeta gledališki klub z učiteljem Robertom Langom, ob podpori ostalih sošolcev.

Tokratna proslava je potekala v slogu popularnih pogovornih oddaj, saj sta voditeljici Zala Kšela in Lea Vrzel gostili samega Franceta Prešerna, v vlogo katerega se je odlično vživel Kevin Košti. Naš največji pesnik je moral odgovoriti na kar nekaj kočljivih vprašanj glede njegovega življenja in dela. S kavico pa mu je postregel sam Ivan Cankar. V premoru med posameznimi vprašanji in odgovori pa so nastopili mladi recitatorji, glasbeniki ter gledališčniki, ki so poustvarjali po Prešernovih delih.

Sam Prešeren je na koncu izrazil željo, da bi mladi manj gledali v telefone ter tablice in da bi se več družili s knjigo. Na koncu je sledila še podelitev priznanj nagrajenim na literarnem in likovnem natečaju.



Več v Kultura in izobraževanje