V Biotermah so brali poezijo Franceta Prešerna in pesnitve članov Literarne sekcije KD A. Krempl

Kulturni praznik bodo počastili še s prireditvijo v kulturnem domu v soboto zvečer

Branko Košti, petek, 8. februar 2019 ob 18:10
Branje poezije Franceta Prešerna'

Branje poezije Franceta Prešerna'

Literarna skcija Kulturnega društva A. Krempl Mala Nedelja, katero vodi Sara Munda, ob slovenskem kulturnem prazniku, že nekaj let pripravlja branje poezije Franceta Prešerna, predstavijo pa tudi svoje pesniške izdelke. Ob letošnjem prazniku so se zbrali v Hotelu Bioterme, kjer sta se jim pridružila tudi gosta Monika Čuš iz Literarnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici in Ciril Hojnik iz Literarne sekcije KD Ksaver Meško iz Sv. Tomaža.

Prešernovo in svojo poezijo so prebirali Jelka Vrbnjak, Marta Zmazek, Danica Potrč, Liljana Peršak, Sara Munda, Ludvik Rudolf, Cilka Rojht, Frančiška Štagar, Nives Munda, Breda Žunič, Mirko Zmazek, Milica Zmazek in oba gosta. Za glasbene vložke je s svojo flavto poskrbela Maša Munda.

Ta dogodek pa ni edini, s katerim bodo pri Mali Nedelji počastili kulturni praznik, saj jutri, v soboto, 9. februarja ob 18. uri, vabijo v malonedeljski kulturni dom, kjer bo potekala prireditev "Pod oknom", na kateri se bodo poleg domačinov predstavile še violinistke glasbenega ateljeja Goslice pod vodstvom Andreje Klinc in kitarsti pod vodstvom Simona Budne.



Več v Kultura in izobraževanje