Vito Žerdin za tvorno in uspešno delovanje na področju zborovske glasbe prejel Miklošičevo priznanje

Po poklicu je profesor glasbe in opravlja poklic predmetnega učitelja glasbe, več kot desetletje pa svoje strokovno znanje in izkušnje nesebično deli v več pevskih korpusih

Prlekija-on.net, torek, 12. februar 2019 ob 10:411
Vito Žerdin

Vito Žerdin

Občina Ljutomer je na predvečer slovenskega kulturnega praznika, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2019 prejel Vito Žerdin iz Ljutomera za tvorno in uspešno delovanje na področju zborovske glasbe.

Vito Žerdin se je rodil 21. 2. 1988 v Murski Soboti. Po poklicu je profesor glasbe in opravlja poklic predmetnega učitelja glasbe. Njegovo delovanje na področju ljubiteljske kulture pa lahko opišemo s presežniki: izjemen, nepogrešljiv in zanesljiv sodelavec ter odličen in pravičen vodja. Odlikujejo ga izjemne značajske lastnosti: iskrenost, objektivnost, načelnost in potrpežljivost.

Več kot desetletje svoje strokovno znanje in izkušnje nesebično deli v več pevskih korpusih: kot korepetitor in asistent dirigenta Andraža Hauptmana v Komornem zboru Orfej, umetniški vodja Mešanega pevskega zbora Cven - Pristava in umetniški vodja Okteta Arion.

Po opravljeni diplomi na Akademiji za glasbo v Ljubljani svoje znanje in izkušnje tudi poklicno uspešno prenaša na mladi rod in s tem pomembno prispeva k motivaciji in vzgoji podmladka pevskih skupin v Ljutomeru in okolici. Vito se je kot dolgoletni predsednik Kulturnega društva Orfej pri pripravi številnih glasbenih dogodkov dokazal tudi kot odličen organizator.

Predlagatelji so bili Kulturno društvo Orfej, Kulturno društvo Cven in Društvo Oktet Arion.



Več v Kultura in izobraževanje